CHP'li Tanrıkulu'ndan Osman Kavala’yı hedef gösteren TRT dizisinin oyuncularına çağrı: Bu itibar suikastına aracı olmayın!

CHP'li Tanrıkulu'ndan Osman Kavala’yı hedef gösteren TRT dizisinin oyuncularına çağrı: Bu itibar suikastına aracı olmayın!
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TRT’nin yeni dijital platformu tabii'de yayınlanan ve Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala’yı hedef gösteren "Metamorfoz" dizisinin yayından kaldırılmasını istedi. Tanrıkulu, dizide...

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TRT’nin yeni dijital platformu tabii'de yayınlanan ve Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala’yı hedef gösteren "Metamorfoz" dizisinin yayından kaldırılmasını istedi. Tanrıkulu, dizide rol alan oyunculara, “İleride kendileri için büyük bir sabıka kaydı olacak, bu dizide bu şekilde oynamaları. Dolayısıyla onları da Meclis’ten farkındalığa davet ediyorum. Bu itibar suikastına aracı olmayın ve bu dizinden çekilin” çağrısında bulundu.

Sezgin Tanrıkulu, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Tanrıkulu, 6 yıldır cezaevinde olan iş insanı Osman Kavala’yı konu alan ve TRT'nin yeni dijital platformu tabii'de yayınlanan "Metamorfoz" dizisine tepki gösterdi. Tanrıkulu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Osman Kavala dosyasında Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 18’inci madde ile ilgili mahkum ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“AİHM, bu kararında, Osman Kavala’nın hukuk dışı yöntemlerle sivil aktivistlere ve sivil aktörlere bir ceza olsun diye tutulduğunu çok açık biçimde ifade etti. Bu karara rağmen bırakılmıyor. Bırakılmamasının nedeni, iddianamesinin ve mahkumiyetinin Sayın Erdoğan tarafından yazılmasıdır. Dosyası Yargıtay’da ve yakında görüşülecek. Beni üzen hadise şu; hepimizin vergileri ile kamu yayıncılığı yapmak zorunda olan TRT’nin bir itibar suikastına aracı olması. Bu yöntemi 15 Temmuz’dan önceki uygulamalardan biliyorduk. Yani kanallarda birçok itibar suikastı yapılıyordu. Hedef gösteriliyordu insanlar. AKP, bu yöntemi devam ettiriyor. TRT’de bizim vergilerimizle yapılan dizide Osman Kavala hedef gösteriliyor, milyonlara hedef gösteriliyor.”

Tanrıkulu, “Bu diziyi derhal yayından kaldırın. Bu, büyük bir utanmazlıktır, büyük bir düşmanlıktır ve büyük bir kindir. Bu dizinin bir an evvel TRT’den yayından kaldırılmasını talep ediyorum” dedi.

"Bu itibar suikastına aracı olmayın ve bu dizinden çekilin"

Tanrıkulu, dizide rol alan oyunculara da “İleride kendileri için büyük bir sabıka kaydı olacak, bu dizide bu şekilde oynamaları. Dolayısıyla onları da Meclis’ten farkındalığa davet ediyorum. Bu itibar suikastına aracı olmayın ve bu dizinden çekilin” çağrısı yaptı.