Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak ile ilişkilerimizde yeni bir dönüm noktasındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak ile ilişkilerimizde yeni bir dönüm noktasındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi Anlaşması imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'taki resmi ziyaretleri kapsamında, Bağdat'taki Hükümet Sarayı'nda Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın Sudani ve Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası, Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi Anlaşması imzalandı.

cumhurbaskani-erdogan-irak-karsilama-dha-2217502.jpg

Erdoğan ve Sudani, görüşmelerin ardından ortak basın açıklaması düzenledi. "Ziyaretimin ve az önce imzalanan anlaşmaların Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktasını teşkil edeceğine inanıyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bağdat'ta bulunmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Başta Sudani olmak üzere tüm Iraklı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Irak stratejik değerde bir komşumuzdur.

Güvenlik, terörle mücadele, ekonomi, ticaret, enerji, ulaştırma, sınırı aşan sular, sağlık, eğitim gibi pek çok alanda teknik müzakarenin sürdürülmesi ve ortak daimi komiteler kurulmasına karar verildi."

Sudani ise, şöyle konuştu:

"Türkiye ve Irak'ın istikrarını sağlayacak güvenlik işbirliğinde mutabık kaldık. Irak topraklarından başka bir ülkeye saldırı düzenlenmesine izin veremeyiz.

"Irak ve Türkiye'nin güvenliği bölünmez bir bütündür."