Davutoğlu'ndan "3 partinin ortak grup kurması" ile ilgili açıklama

Davutoğlu'ndan "3 partinin ortak grup kurması" ile ilgili açıklama
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA ve Saadet Partileri ile ortak grup kurma çalışmalarına ilişkin, "2021 Ağustos’unda Sayın Babacan’a, Sayın Karamollaoğlu’na, ‘Gelin, bu muhafazakar oyları çekecek, kazanımlarımızı...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA ve Saadet Partileri ile ortak grup kurma çalışmalarına ilişkin, "2021 Ağustos’unda Sayın Babacan’a, Sayın Karamollaoğlu’na, ‘Gelin, bu muhafazakar oyları çekecek, kazanımlarımızı kaybederiz korkusu taşıyan kesimlere güven telkin edecek bir ittifak oluşturalım’ dedim. Sonra da Altılı Masa içine geçtiğimizde de ittifak içi ittifak modelini gündeme getirdim. İttifak içinde bir ittifak modeliyle seçime gidelim ki CHP’ye oy vermeye eli gitmeyen AK Parti seçmeni bu alternatife oy versin, bu da mümkün olmadı. Olmuş olsaydı, bugün CHP tarafından bize yöneltilen eleştirilere bile gerek kalmazdı" dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, bugün FOX TV’de gazeteci Ezgi Gözeger’in sorularını yanıtladı.

Davutoğlu ortak grup kurmaya ilişkin şöyle devam etti:

"Şimdi bizim yapmamız gereken; seçim sonrasında DEVA’dan, Saadet’ten, bizden arkadaşlar bir araya geldiklerinde yeni süreç başlatmak gerektiğini vurguladılar. Geçen hafta Sayın Ali Babacan’la bir akşam yemeğinde bir araya geldik. Sayın Temel Karamollaoğlu ile ayrı bir görüşme yaptım. Sayın Gültekin Uysal ile bir görüşme yaptım. Geçen hafta perşembe günü akşam, üç lider bir araya geldik. Bizim DEVA Partisi’ne ilk götürdüğümüz şey, birleşme. Yani partinin organik birleşmesi. Sadece bir grup kurma değil, organik birleşme. Saadet Partisi’yle de bunu konuştuk. Genel başkanın kim olacağı tali bir konu. Bunların hepsine çözüm bulunabilir. Ama herkes kendi köşesine çekilirse milletin ümidi kırılır. Sayın Babacan, bu aşamada birleşme değil de grup kurmanın daha uygun olacağını söyledi. Buna da saygı duyarım"

"En organik birleşmeden en esnek formüle kadar biz hazırız" diyen Davutoğlu, "Yeter ki toparlayalım. Yeter ki kendi köşemize çekilip halkı umutsuzluğa boğmayalım. Bu psikolojik karamsarlık ortamını dağıtmak, bunun için de her siyasi partinin kendi içinde bir araya gelebildiği, gerekirse makamlardan fedakarlık yapabildiği ve bir sürecin başladığı dönemi yönlendirmek… Bunu yapabilirsek yerel seçimler öncesinde siyasi tablo daha da netleşir ve yerel seçimlere her politik kesim güçlü adaylarla çıkar" diye konuştu.