Davutoğlu'ndan "Soylu" iddiası: Bahçeli ile sorun yaşamamak için...

Davutoğlu'ndan "Soylu" iddiası: Bahçeli ile sorun yaşamamak için...
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Süleyman Soylu'nun bakan olmaması için bütün Bakanlar Kurulu'nu milletvekili yaptılar. Devlet Bahçeli ile sorun yaşamamak için de bu yol izlendi" dedi.Davutoğlu, FOXTV’de İlker...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Süleyman Soylu'nun bakan olmaması için bütün Bakanlar Kurulu'nu milletvekili yaptılar. Devlet Bahçeli ile sorun yaşamamak için de bu yol izlendi" dedi.

Davutoğlu, FOXTV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk oldu. Yeni kabine hakkında değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Süleyman Soylu'nun bakan olmaması için bütün Bakanlar Kurulu'nu milletvekili yaptılar. Devlet Bahçeli ile sorun yaşamamak için de bu yol izlendi" iddiasında bulundu.

Eski bakanların milletvekili yapıldığını hatırlatan Davutoğlu, "Süleyman Soylu'nun bakan olmaması için bütün Bakanlar Kurulu'nu milletvekili yaptılar. Benim gördüğüm tablo bu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Soylu'yu tek başına görevden almak istemediği için, Bahçeli ile arasında sıkıntı doğacağı için 'Tüm bakanları vekil yapacağım' dedi. Ama iki bakanı yeniden aynı göreve getirdi” ifadelerini kullandı.

“Hakan Fidan’ı milletvekili yapmak gibi bir düşüncem olmadı”

Davutoğlu, “Başbakan olduğum zaman Hakan Fidan’ı milletvekili yapmak gibi bir düşüncem olmadı. Dışişleri Bakanı olduğumda MİT ile yaptığımız işbirliğini başbakanlığa taşımak istedim” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le Türkiye'de görev almadan önce konuştuğunu belirten Davutoğlu, “Başbakan yardımcımız, Maliye Bakanımızdı. Birlikte çalıştık. Recep Tayyip Erdoğan dolandırıcı olarak bizi işaret etti, Babacan'ı da içine koyarak. Zor bir süreç onları bekliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir kişinin isteğine bakar. Mehmet bey epey bir müzakere ortaya koydu. Şimdi göreceğiz bunlara uyulacak mı?” şeklinde konuştu