DEM Partili Ahmet Gün cinayeti zanlısı emekli korucu tutuklandı; üç kişi hala aranıyor

DEM Partili Ahmet Gün cinayeti zanlısı emekli korucu tutuklandı; üç kişi hala aranıyor
DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün cinayetine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan emekli korucu Enver Babat tutuklandı. Haklarında yakalama kararı bulunan üç kişi ise hala yakalanamadıŞırnak'ta Halkların Eşitlik ve Demokrasi...

DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün cinayetine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan emekli korucu Enver Babat tutuklandı. Haklarında yakalama kararı bulunan üç kişi ise hala yakalanamadı

Şırnak'ta Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belde Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün'ün öldürülmesine ilişkin soruşturmada emekli korucu Enver Babat tutuklandı.

Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde, Ahmet Gün 11 Aralık'ta oğlu Abdurrahim Gün ile birlikte silahlı saldırıya uğradı. Taloka köyü kırsalında yaşanan saldırıda Ahmet Gün öldü, oğlu Abdurrahim Gün ise yaralı olarak kurtuldu. Yanlarında bulunan Mahmut Gün de olayda yara almadan kurtuldu.

Saldırı sonrası Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında emekli korucu Enver Babat, Ömer Yarar ile korucu Sıddık Babat ve oğlu Ebubekir Babat hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Emekli korucu Enver Babat, 11 Aralık’ta gözaltına alındı. Babat'ın 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

DEM Parti açıklama yapmıştı

Parti yöneticileri Ahmet Gün’ün hayatını kaybetmesine ilişkin DEM Parti’den şu açıklama yapılmıştı:

"Şırnak’ta yaşanan hiçbir saldırının tesadüf olmadığını vurgulayarak, konunun derhal soruşturulup açığa çıkarılması için yetkilileri sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Şırnak’ta sistemden beslenen belli güç odakları aracılığıyla yıllardır derinleştirilmek istenen çelişkiler ağır bedellere mal olmaktadır. Yaşanan can kaybı, münferit bir olay değildir. Bir süredir tehdit edildiğini öğrendiğimiz Gün ailesinin can güvenliğinden buna zemin sunanlar sorumludur. Failler derhal bulunup adalet önüne çıkarılmalıdır. Bu karanlık siyasete son verilmelidir."

Kaynak: MA