DEM Partili Akça’dan AKP sıralarına: Yoksulluğu ev temizliğine giden bir annenin kızı olarak anlatacağım

DEM Partili Akça’dan AKP sıralarına: Yoksulluğu ev temizliğine giden bir annenin kızı olarak anlatacağım
DEM Partili Ceylan Akça Meclis kürsüsünde AKP'lilere “Ben size yoksulluğu ev temizliğine giden bir annenin kızı olarak anlatacağım. Çünkü siz bilmiyorsunuz " dedi.DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça, bugün TBMM Genel...

DEM Partili Ceylan Akça Meclis kürsüsünde AKP'lilere “Ben size yoksulluğu ev temizliğine giden bir annenin kızı olarak anlatacağım. Çünkü siz bilmiyorsunuz " dedi.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça, bugün TBMM Genel Kurul’unda AKP’ye derin yoksulluğu anlattı. Annesinin evlere temizlik yapmaya gittiğini, babasının hamallık yaptığını söyleyen Akça, “Ben size yoksulluğu ev temizliğine giden bir annenin kızı olarak anlatacağım. Çünkü siz bilmiyorsunuz yoksulluk nedir. Siz ne yoksulluğu anlarsınız ne çaresizliği anlarsınız” dedi.

"Utanmazca konuşacağınıza önce ekonomik intiharlara bakın"

Akça, bugün tanık olduğu bir olayı aktararak şöyle konuştu:

“Siz bize TÜİK’i layık görüyorsunuz. Siz TÜİK’in verdiği verilerle para verip, ENAG’ın verileriyle cebimizden para alıyorsunuz. Siz Saray piyasasıyla yaşıyorsunuz. Biz sokak piyasasıyla yaşıyoruz. O yüzden kalkıp oradan bize laf atmayın. Bugün buraya gelirken Üsküdar’da bir kişi Marmaray’da bir kişi kendini tren raylarına bırakmıştı. Tren raylarına bırakıp, bu ülkede artık yaşama umudunu kaybetmiş, bu ülkede var olma udunu kaybetmiş bir kişi kendini raylara bırakmıştı. O yüzden öyle utanmazca konuşacağınıza önce ekonomik intiharlara bakın.”