Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal'dan CHP'ye: Parti ele geçirildi

Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal'dan CHP'ye: Parti ele geçirildi
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, katıldığı canlı yayında, geçtiğimiz günlerde vefat eden babasına CHP'li Hikmet Çetin tarafından yöneltilen "Kılıçdaroğlu, CHP'ye Deniz Baykal'dan bile daha fazla...

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, katıldığı canlı yayında, geçtiğimiz günlerde vefat eden babasına CHP'li Hikmet Çetin tarafından yöneltilen "Kılıçdaroğlu, CHP'ye Deniz Baykal'dan bile daha fazla zarar veriyor" ithamına yanıt verdi. Deniz Baykal'ı hedef alan CHP'li kesimin partiyi ele geçirdiği vurgulayan Aslı Baykal, "CHP'nin bu seçimi kaybetmesinin tek bir nedeni var kuruluş ilkelerinden uzak olması" diye konuştu.

Aslı Baykal, CNN Türk'te katıldığı yayında gündeme ilişkin olarak konuştu. Baykal, "Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'in sözlerine cevap veren Baykal şu ifadeleri kullandı:

"Bu açıklamayı Hikmet Çetin'e yakıştıramadım. Kendisini aramadım ama ulaşamadım. Bu nedenle kendi anladığım gibi cevaplayacağım. Deniz Baykal'ın başkanlık dönemiyle ilgili yapılanların yıpratmaya yönelik algı çalışması olarak görüyorum. Seçimlerden önce partinin iyi gittiğini söylüyordu, başarılı olacağını düşünüyordu. Bu olay Hikmet Çetin olayı değil. 

Zarar vermek ne demek algılayamadım. Zarar olması için partinin oy kaybetmesi lazım. Partinin olduğu yerden daha geri gitmesi lazım. Böyle bir şey olmadı. Baykal ayrılana kadar sürekli yükselen bir CHP var. Güneş balçıkla sıvanmaz. Rakamlar ortada. Çetin'in bu söylediğini sık sık duyacağız. Ortalığı karıştıracaklar. Bu söylemle karşımıza çıkıp CHP'nin kuruluş ilkelerine dönmelerini engelleyecekler. Bu söylemi sık sık duyacağımızı bir uyarı olarak söylüyorum. Bir zarar olsa gelip söylerdi herhalde bugüne kadar. Maksat CHP'nin bu ilkesizliğinin devam etmesini sağlamak."

Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu yönetimine sert tepki

('Baykal'ın hedef alınması' sorusu) "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine çıkması ve bu yönde partiyi oluşturması. Bu bir kesimde korku yaratıyor. O kesim zaten CHP'yi ele geçirmiş durumda. CHP'nin bu seçimi kaybetmesinin tek bir nedeni var kuruluş ilkelerinden uzak olması."

(CHP'ye geri dönecek mi?) "İlkelerine göre değişir. Kuruluş ilkelerine bağlı bir parti olacaksa CHP mutlaka olabilir tabi ama bu şekliyle değil. Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir."

(Parti kuracak mı?) "Çok çeşitli düşünceler olabiliyor tabi ama bunları hiçbiri kolay şeyler değil. Parti kurmak kolay değil. Hikmet Çetin 'SHP'yi keşke kapatmasaydık' dedi. O zaman SHP'yi yeniden kursun ve SHP'nin halk nezdindeki değerini görsün."