Deniz Yücel’den iktidara emekli maaşı çıkışı: Bu sefalete mahkûm ediliyorsa bu, AKP’nin siyasi tercihidir

Deniz Yücel’den iktidara emekli maaşı çıkışı: Bu sefalete mahkûm ediliyorsa bu, AKP’nin siyasi tercihidir
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, gündem değerlendirmesinde bulundu. Emekli ve memur maaşlarına değinen Yücel, “Bugün emekliler bu sefalete mahkûm ediliyorsa bu, AKP’nin siyasi tercihidir” ifadelerini kullandı.Gazete Pencere...
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, gündem değerlendirmesinde bulundu. Emekli ve memur maaşlarına değinen Yücel, “Bugün emekliler bu sefalete mahkûm ediliyorsa bu, AKP’nin siyasi tercihidir” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Yargıtay’ın Can Atalay kararı, HÜDA Par’ın Batman yürüyüşü ve emekli ve memur zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Emeklilerin aylık bağlama oranlarını kuşa çevrildiğini dile getiren Yücel, “Haklarını isteyen emeklilerimize lütufta bulunuyor gibi davranamazsınız! Bugün emekliler bu sefalete mahkûm ediliyorsa bu, AKP’nin siyasi tercihidir” dedi.

“Halkın iradesinin Meclis’te tecelli etmesinden rahatsız oldular hem de hiç utanmadan”

Yargıtay 3. Dairesi’nin, Can Atalay’la ilgili verdiği karara tepki gösteren Yücel, “Ülkemizde hukuk güvenliği ve hukukun üstünlüğü bir kez daha yerle bir edildi… Yasama, yürütme ve yargı organlarının; görev ve yetki sınırları Anayasa ve kanunlarla belirlenmişken, Halkın iradesinin Milletin Meclisi’nde tam anlamıyla tecelli etmesinden rahatsız oldular. Hem de hiç utanmadan! Görevi Türk milleti adına adalet dağıtmak olanlar, Hukukun üstünlüğüyle, demokrasiyle, kuvvetler ayrılığıyla ilgilerinin olmadığını, siyasi iktidarın emellerine hizmet ettiklerini bir kez daha gösterdiler. Anayasa Mahkemesi ihlal kararı verdi mi? Verdi. Dosyayı gereğinin ifası için Yerel Mahkemeye gönderdi mi? Gönderdi. Yerel Mahkeme, yani İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin “Kişi hürriyeti ve güvenliği” ile “Siyasi faaliyette bulunma ve seçilme” hakkının ihlal edildiğini tespit ettiği Can Atalay hakkında Tahliye kararı vermesi gerekirken, dosyayı yasal olarak hiçbir yetkisi bulunmayan Yargıtay 3. Ceza Dairesine gönderdi. Ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasayı yok sayarak, yetki gaspı yaparak hukuk düzeninde yok hükmünde olan bir karar verdi. Bakın bu karar ne yazık ki ülkemize siyasi ve ekonomik açıdan çok ağır bedeller ödetecek bir sürecin kapısını aralıyor…Çünkü Adaletin olmadığı bir ülkede;  Özgürlük olmaz! Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin haddini aşan, hukuk tanımayan, daha da ötesi yasalarımıza göre suç teşkil eden kararının arkasında; MHP’nin, Anayasa Mahkemesi’ni kapattırmaya yönelik kışkırtıcı sözleri ve AKP’nin ülkeyi Anayasasızlaştırma hedefi olduğu açıktır. AKP "Anayasa mahkemesi kararını tanımıyorum" diyerek çıktığı yola, mahkemeyi tehdit ederek ve hedef göstererek devam etmiştir” dedi.

“Emekliler bu sefalete mahkûm ediliyorsa bu, AKP’nin siyasi tercihidir””

Emekli ve memur maaşlarına değinen Yücel, “Bağımsız araştırma kuruluşlarının yüzde 127 olarak açıkladığı enflasyon, iktidarı üzmekten çekinen TÜİK tarafından yüzde 64,77 olarak açıklandı. TÜİK’in açıkladığı enflasyona göre belirlenen emekli ve memur maaş zamları ise tam bir hayal kırıklığı yarattı. Çünkü zamlar, cebe girmeden eridi bile…Türkiye, sefalet endeksinde dünyada en kötü durumda olan 10’uncu ülke…Son 22 yılda AKP’nin en fazla mağdur ettiği kesimlerden biri olan Emekliler, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz, hatta dışarıda bir bardak çay içemez hale geldi. Değil TÜİK rakamlarına göre yapılacak maaş artışı, bağımsız kuruluşların enflasyon rakamları bile emeklinin derdine derman olmakta yetersiz kalıyor… Emekli aylık bağlama oranlarını düşüre düşüre kuşa çeviren sizsiniz! Haklarını isteyen emeklilerimize lütufta bulunuyor gibi davranamazsınız! Emeklileri bu hale siz getirdiniz...Şimdi onları içine soktuğunuz bu durumdan çıkarmak da sizin göreviniz! Türkiye, emekli aylıklarını iyileştirecek kaynak ve güce sahip...Bugün emekliler bu sefalete mahkûm ediliyorsa bu, AKP’nin siyasi tercihidir. AKP bir an önce emeklilerimize hak ettikleri standartları sağlayacak şekilde “seyyanen” zam yapmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

"AKP düzeninde insan hayatının değeri yok paranın değeri var"

AKP’nin deprem konusunda önlem almadığını, deprem konutları için verdiği vaatleri gerçekleştirmediğini dile getirerek, “22 yıldır iktidar olan AKP, hem deprem konusunda önlem almadı, hem de deprem konutları vaatlerini hayata geçirmedi. Maalesef Hatay'ın Samandağ ilçesinde prefabrik evde çıkan yangında 1 yaşındaki Doğa ve 4 yaşındaki İsacan kardeşler hayatını kaybetti. O canları bizden deprem değil ihmal aldı. Hükümet depremzedeler için 680 bin konut vaat etti! Peki kaçını yaptı?  Bir yıl olacak… Kaderine terk edilen, süslü vaatlere rağmen barınma sorunu çözülmeyen yüzbinlerce insanımız, çadırlarda, konteyner kentlerde, prefabrik evlerde hayata tutunmaya çalışıyor. Ve siz bunu hala seçim vaadi yapıyorsunuz. İki çocuk hayatını kaybetti… AKP düzeninde insan hayatının değeri yok!Çocukların değeri yok! AKP düzeninde paranın değeri var” dedi.

“Bu milletin “Türkiye Yüzyılı”, “Güçlü Türkiye” masallarına karnı tok”

Batman bir cumhuriyet mucizesi olduğunu ifade eden Yücel, sözlerini şöyle tamamladı;

Bir zamanlar sanat ve kalkınmanın eşsiz bir uyumla büyüdüğü genç cumhuriyetin mucizesi Batman, bugün AKP'nin desteğiyle Meclis’e giren bağnaz, radikal gerici unsurların miting yaptığı bir yer haline geldi. Batman'da kurulan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Orkestrası’nın bir dönem altın mikrofon ödülü kazandığını düşünürsek, bugün gelinen nokta içler acısıdır. Cumhuriyet mucizesi Batman’dan,

HÜDA-PAR’ın katır üstünde sokaklarını “Hilafet diye inlettiği” Batman’a…Yürüyüş yapanlar hak arayanlar olunca biber gazı, gözaltı. Hilafetçi, gerici yapılar olunca kırmızı halı.... Bütün bu hilafet tartışmaları, Batman’daki gerici ve yobaz mitingi, sadaka gibi zamlar ve tepe taklak giden ekonomi konuşulmasın diye. Bu milletin “Türkiye Yüzyılı”, “Güçlü Türkiye” masallarına karnı tok. Türkiye güçlü ama AKP’nin sayenizde değil AKP’ye rağmen güçlü. Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı sağlam temeller sayesinde, çağdaş, laik, demokratik cumhuriyet sayesinde güçlü” dedi.