DEVA Parti'li Şahin: Erdoğan yargı organları arasında hakemlik yapamaz

DEVA Parti'li Şahin: Erdoğan yargı organları arasında hakemlik yapamaz
Yargı krizi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz tartışmada taraf değil hakemiz" sözlerine yanıt veren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, “Erdoğan yargı organları arasında hakemlik yapamaz” dedi.Cumhurbaşkanı...

Yargı krizi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz tartışmada taraf değil hakemiz" sözlerine yanıt veren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, “Erdoğan yargı organları arasında hakemlik yapamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözüm yeri anayasadır, yasalardır. Biz tartışmada taraf değil hakemiz" demişti. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin de Erdoğan’a yanıt verdi.

‘Erdoğan yargı organları arasında hakemlik yapamaz’

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, şunları belirtti:

“Sayın Erdoğan yargı organları arasında hakemlik yapamaz… Bu söylem kuvvetler ayrılığı ilkesinin de Anayasa 158. Maddenin de ihlali olur. Anayasa 158/ son fıkrası (Diğer mahkemelerle, Anayasa Mahkemesi arasındaki görev uyuşmazlıklarında, Anayasa Mahkemesinin kararı esas alınır) hükmünü amirdir.

Ancak sayın Erdoğan geçmişte olduğu gibi Anayasa’yı yok saymakta ısrar eder hakemlik yapmak isterse “Var hakemliğine”de sayın Bahçeli’yi almayı unutmasın…”