EMEP Milletvekili Bayhan: Erdoğan'ın, Şimşek'in, Cumhur İttifakı'nın "Ekonomi düzelecek" yalanlarına kanmayın

EMEP Milletvekili Bayhan: Erdoğan'ın, Şimşek'in, Cumhur İttifakı'nın "Ekonomi düzelecek" yalanlarına kanmayın
Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, "Yapılan zamlar geri alınmalı ve temel tüketim maddelerine zam yapılmasına son verilmelidir. En düşük ücret yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı ve yoksulluk sınırı...

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, "Yapılan zamlar geri alınmalı ve temel tüketim maddelerine zam yapılmasına son verilmelidir. En düşük ücret yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı ve yoksulluk sınırı altındaki ücretlerden vergi alınmamalıdır. Tüm dolaylı vergiler kaldırılmalı ve bir an önce servet vergisi için düzenleme yapılmalıdır. Buradan elde edilecek kaynak, işçi ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileşmesi için kullanılmalıdır. Sömürülen ve ezilen bütün halk kitlelerine bir kez daha sesleniyoruz: Fedakarlık yapmayın, sabretmeyin, dişinizi sıkmayın. Erdoğan'ın, Mehmet Şimşek'in, Cumhur İttifakı'nın 'Ekonomi düzelecek, rahatlayacağız' yalanlarına kanmayın" dedi.

İskender Bayhan, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bayhan, şunları söyledi:

"Tek adam yönetimi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünü, seçim sonrasının en fahiş zam darbesi için fırsata çevirdi. Sermayenin 'kazan kazan' siyasetinin temsilcisi olan Erdoğan, yeni vergiler ve yüzde 300'e varan ÖTV zamlarıyla ağır ve kötü ekonomik gidişin yükünü işçilerin, emekçilerin sırtına yıktı. Seçimler ayı olan mayıs ayında doğal gaz bulduk, müjde için 'Bir ay doğal gaz bedava' dedi. Seçimlerden iki ay geçmeden bedava doğal gazın ek bütçedeki yükünü, milli dayanışma paketi sahtekarlığıyla şimdi halkın cebinden çıkarıyor. Gece yarısı kararnameleriyle her sabah yeni bir zam furyasına uyanan yurttaşlara nas soslu ekonomik politikalarının faturasını kesiyor. İstikrar ve güven yalanları üzerine inşa ettikleri Türkiye Yüzyılı’nda işçiler ve emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşıyorlar. Yapılan bütün bilimsel araştırmalar bu gerçeği gözler önüne seriyor.

"En son yapılan zamlarla ilaç ve tıbbi ürünlerin fiyatı 30,5 oranında artırıldı"

Bazı rakamları paylaşmak istiyorum sizlerle. En son yapılan zamlarla ilaç ve tıbbi ürünlerin fiyatı 30,5 oranında artırıldı. Bakın, 109 TL olan bir tansiyon ilacı 141,7 TL'ye, insülin iğnesi 592 TL'den 772,5 TL'ye, kanser tedavisinde kullanılan bir iğne 32 bin 519 TL'den 42 bin 430 TL'ye çıkarıldı. Tek adam iktidarı, başta kronik ve yaşlı hastalar olmak üzere emekçi yurttaşlar için bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. 1 Ocak-21 Temmuz arasında geçen yılın aynı döneminde icra dosyalarındaki artış bugün yüzde 52,7 düzeyindedir ve 81 milyona yükselmiştir. Kredi kartı harcamalarında da yüzde 222,65 artış mevcut. Halkımız, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geliyor. Faturalar, borçlar dağ gibi birikiyor. Peki ya Türkiye'nin büyük patronları? Onların durumu ne?

"Fedakarlık yapmayın, sabretmeyin, dişinizi sıkmayın"

Partimizin zamlara, Deli Dumrul vergilerine ve ucuz emek sömürüsüne karşı atılacak acil adımlar konusundaki tutumu ve çağrısı şudur: Yapılan zamlar geri alınmalı ve temel tüketim maddelerine zam yapılmasına son verilmelidir. En düşük ücret yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı ve yoksulluk sınırı altındaki ücretlerden vergi alınmamalıdır. Tüm dolaylı vergiler kaldırılmalı ve bir an önce servet vergisi için düzenleme yapılmalıdır. Buradan elde edilecek kaynak, işçi ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileşmesi için kullanılmalıdır.

Sömürülen ve ezilen bütün halk kitlelerine bir kez daha sesleniyoruz: Fedakarlık yapmayın, sabretmeyin, dişinizi sıkmayın. Erdoğan'ın, Mehmet Şimşek'in, Cumhur İttifakı'nın 'Ekonomi düzelecek, rahatlayacağız' yalanlarına kanmayın." (ANKA)