Erdoğan, Danıştay’ın 156. Kuruluş Yıldönümü Töreni'nde konuştu: Yargı da eleştirilemez değildir

Erdoğan, Danıştay’ın 156. Kuruluş Yıldönümü Töreni'nde konuştu: Yargı da eleştirilemez değildir
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 156. Kuruluş Yıldönümü Töreni'nde yeni anayasa çalışmalarına dair konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 156. Kuruluş Yıldönümü Töreni'nde yeni anayasa sinyali verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Hukuk devletinin en temel ilkelerinden biri idarenin yargısal denetimidir. Bu misyonun ülkemizdeki temsilcisi Danıştay'dır.

Hakim cübbesi giyip sağa sola yargı dağıtma durumuna asla varmamalıdır. Hukukçularımızı hedefe koyma her geçen gün daha da acımasızlaştırılıyor. Sosyal medyada her geçen gün daha da ağır hedeflerin odağı oluyor.

Zaman zaman haksız ithamlara maruz kalıyor. Yargı eleştirilemez değildir. Yargının kararlarını açıkça dile getirebiliriz. Terörü övmediği şiddeti teşvik etmediği sürece insanlar fikirlerini özgürce yazabilir paylaşabilir.

Yargının toptancı bir anlayışla kurumsal olarak yıpratılmasını asla kabul edemeyiz. Hukukun kendi mecrasında ilerlemesi en hayırlı yoldur.

Güçlü, bağımsız ve tarafsız bir adalet sistemi, evlatlarımıza bırakabileceğimiz en kıymetli mirastır.

Talepten doğrultusunda idari yargımızın ve Danıştay'ımızın güçlendirilmesinde pek çok adım attık.

Vatandaşı idare karşısında koruyan yargı mensuplarımızın hak ve imkanlarını artıran pek çok düzenlemeyi 21 yılda hayata geçirdik.

Cumhuriyetimizin 100. yılının darbe ürünü bir anayasa ile karşılanmış olmasını Türkiye demokrasisine yakıştırmıyoruz.