Erdoğan İliç’i, Soma’yı, Ermenek’i… unuttu: İş cinayetleri üzerinden muhalefete yüklendi

Erdoğan İliç’i, Soma’yı, Ermenek’i… unuttu: İş cinayetleri üzerinden muhalefete yüklendi
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İliç’i, Soma’yı, Ermenek’i… unuttu iş cinayetleri üzerinden muhalefeti eleştirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığında DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, iş cinayetleri üzerinden muhalefeti hedef alarak, “Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında 29 emekçi kardeşimizi, Antalya'da teleferik faciasında bir vatandaşımızı ihmallere kurban verdik. İşçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu olaylarda sesi soluğu çıkmadı” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Ülkemiz sadece jeopolitik açıdan değil coğrafi olarak da kritik bir bölgede yaşadığımıza göre, tedbirlerini buna göre almalıyız. Negatif ve pozitif anlamlarıyla coğrafya kaderdir sözünü bizler çok iyi biliyoruz. Akdeniz havzasında yer alan Türkiye, aynı coğrafyayı paylaştığı diğer ülkelerle birlikte, iklim krizinin can yapıcı sonuçlarını en çok hisseden devletlerin başında geliyor. Ülkemiz sadece jeopolitik açıdan değil coğrafi olarak da kritik bir bölgede Negatif ve pozitif anlamlarıyla coğrafya kaderdir sözünü bizler çok iyi biliyoruz.

İstanbul'un göbeğindeki bir parkta basit tedbirler alınmadığı için 5 yaşında bir evladımız hayatını kaybetti. Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında 29 emekçi kardeşimizi, Antalya'da teleferik faciasında bir vatandaşımızı ihmallere kurban verdik. İşçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu olaylarda sesi soluğu çıkmadı.

6 Şubat depremlerinde aynı kesimlerin aldıkları tavırları gayet iyi hatırlıyoruz. Devletimizin kurumlarına karşı çok yoğun bir linç kampanyası yürüttüler. Yalan ve çarpıtma üzerinden resmi kurumlarımız, askerimiz, polisimiz fütursuzca eleştirildi. Bu kirli kampanyayı sırf oy tercihlerinden dolayı depremzedelerimizi hedef alacak kadar ileriye götürdüler.

Ayrıntılar geliyor…