Erdoğan: Ticaret noktasında İsrail’e baskı kurmayı sürdüreceğiz

Erdoğan: Ticaret noktasında İsrail’e baskı kurmayı sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, enflasyonda kalıcı düşüş hedeflediklerini dezenflasyonun mayıstan itibaren başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde ekonomiye dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Netanyahu yönetimini eleştirerek başlayan Erdoğan, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

DEİK özel sektörümüzün dünyaya açılan penceresidir. Resmi ziyaretler ve uluslararası toplantılar vesilesiyle nereye gitsek ticaret diplomasisindeki programınıza muhakkak rastlıyoruz.

Türkiye ile dünyanın arasında kurduğu köprüleri görüyoruz. Sorunlarımıza ortak akılla çözüm yolu aradık.

Depremin ekonomiye verdiği zararın üstüne, 3 tane seçim geçirmenin de ekonomiye zarar verdiğini söyleyen Erdoğan ihracat ve ithalat verilerini paylaştı. Geçen yıl mayısta cari açık verilerinin 57 milyar dolardan yıllık cari açığın martta 31,2 milyar dolara kadar gerilediğini açıkladı. Cari açıktaki iyileşmenin devam edeceğini belirtti.

Döviz kuru üzerinden millete korku saldılar. 1 Nisan sabahı döviz kuru şöyle uçacak, böyle fırlayacak diye akla ziyan senaryo yazdılar. İnsanları dolar ve avro satın almaları için ahlaksızca kışkırttılar. Karamsar senaryoların hiçbiri gerçekleşmedi. Ekonomi programımızın asli önceliği enflasyonu tek haneye indirerek milletimizin refahını artırmaktır. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş bekliyoruz. Asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Yıllık bazda enflasyonun mayısta en yüksek seviyeye ulaşmasını, ardından hızlı düşüşe geçmesini bekliyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon sürecine gireceğiz

Kendi küçük çıkarları için milletin moralini bozmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti.