Erdoğan’dan ‘kamuda tasarruf’ açıklaması: 3 yılla sınırlı değil

Erdoğan’dan ‘kamuda tasarruf’ açıklaması: 3 yılla sınırlı değil
Geçtiğimiz günlerde ilan edilen kamuda tasarruf genelgesine değinen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamudaki tasarrufun 3 yılla sınırlı olmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleleri'nde düzenlenen TOBB Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan, "Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı ile gelecek 5 yıla ait yol haritamızı belirledik. Son 11 aydır da bu yol haritasını harfiyen uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Harcanan her kuruşun hesabını soran bir kültürü etkin kılıyoruz" diyerek kamuda tasarrufun 3 yılla sınırlı olmadığını dile getirdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'mizin 80'inci genel kurulunun ülkemiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Bu güzel atmosferde bizleri bir araya getiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetimine teşekkür ediyorum. Burada Türkiye için çarpan vatanperver yürekler var.

Son dönemde oda ve borsalarımızın kapasiteleri arttı. Hedeflerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz için önünüzü açtık. TOGG'u birlikte hayata geçirdik. Bugün yollarımızı aşındıran binlerce TOGG'da siz değerli kardeşlerimizin emeği bulunuyor. Sabotaj girişimlerine rağmen ülkemize kazandırdık, bu sefer treni kaçırmadık.

Projenin bacağını, kolunu kırmak için çok uğraştılar.

KAAN ile ilgili neler söyleniyorsa, İHA'larımız ile ilgili hangi iftiralar atılıyorsa hepsine ve daha fazlasına şahitlik ettik. 'Başkaları yapıyorsa biz niçin yapmayalım' dedik. Sizlerin de gayretleriyle elektrikli araç teknolojisinde dünyadaki birçok ülkeye göre yerimizi önceden aldık.

Gelirlerimizi arttırmak için çalışmak daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Atalarımız işten artmaz, dişten artar demişlerdir. Talimatım üzerine tasarruf kültürünü ve verimliliğini arttırmak için ekonomi yönetimiz kapsamlı bir çalışma yaptı. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının, korunmasına son 21 yılda ihtimam göstermiş bir hükümetiz.

Kamu kurumlarının milletimize ve iş dünyamıza tasarruf kültüründe de rehberlik etmesini hedefliyoruz. Tüm kamu idarelerimiz ve personelimiz bu tasarruf politikasına uymak zorundadır.

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketi sadece 3 yıllık bir hedef olarak görülmemelidir. Bu konudaki farkındalığın yüksek kalmasını sağlayacağız. Kamu malı ve kamu görevi milletin bizlere emanetidir. Kamu malına el uzatmak, emanete ihanet etmek demektir. 31 Mart’tan sonra özellikle muhalefet belediyelerinde yaşanan akraba atamalarının nasıl yaralar açtığını hepimiz görüyoruz.

31 Marttan sonra özelikle muhalefet belediyelerinde yaşanan eş, dost, hısım, akraba atamalarının maşeri vicdanda nasıl yaralar açtığını hepimiz görüyoruz. İbretle takip ediyoruz. Adalet terazisi hassas olan gençlerimiz, iyice zıvanadan çıkan bu kayırmacılık vakalarından ciddi anlamda rahatsız oluyorlar. Bir göreve seçilmiş olmak kimseye orayı bir akraba çiftliğine dönüştürme hakkı vermez.

Atanarak ve seçilerek gelinen her konumun sahibi milletimizin kendisidir. Buralar birileri için arpalık değildir. Ülkeye ve millete hizmet vasıtalarıdır.