Erdoğan YRP lideri Erbakan'ı davet etti: Belirsizlik sonlanacak mı?

Erdoğan YRP lideri Erbakan'ı davet etti: Belirsizlik sonlanacak mı?
Erdoğan İle Fatih Erbakan'ın 15 Ocak'ta Saray'da görüşeceği belirtildi.Dün gece AKP ile ipleri koparma noktasına gelen Yeniden Refah Partisi'nde gözler Fatih Erbakan'da. Teşkilatların bugünkü toplantıda Erbakan'a İstanbul için...
Erdoğan İle Fatih Erbakan'ın 15 Ocak'ta Saray'da görüşeceği belirtildi.

Dün gece AKP ile ipleri koparma noktasına gelen Yeniden Refah Partisi'nde gözler Fatih Erbakan'da. Teşkilatların bugünkü toplantıda Erbakan'a İstanbul için sürpriz bir aday önereceği konuşuluyor. Öte yandan son dakika bilgisine göre Erdoğan İle Fatih Erbakan'ın 15 Ocak'ta Saray'da görüşeceği belirtildi.

YRP’nin tutumu ne olacak?

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Murat Kurum’u açıklamasının ardından partinin tutumu bekleniyor.

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'ın haberine göre YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan bugün partisinin İstanbul’daki genel merkezinde bir toplantı yapacak.

Kurum’un teşkilat geçmişi olmaması nedeniyle YRP tarafından desteklenmek istenmediği öğrenildi. Teşkilatlar bugünkü toplantıda, İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan ya da Elif Erbakan’ın aday olmasını istediklerini Erbakan’a iletecek.

Öte yandan Kurum’un YRP’yi ikna etmek için 9 Ocak’ta randevu aldığı, ancak partililerin “ittifak görüşmeleri nihayete ermediği” gerekçesiyle Kurum’un randevusunu iptal ettiği öğrenildi.

Aydal'ın açıklamaları

Yeniden Refah Partisi ile AKP arasında ittifak gündemi ile yapılması planlanan görüşmenin ertelenmesi iki parti arasında kriz yaşandığına dair iddiaları gündeme getirdi.

YRP ve AKP arasındaki pazarlıkların çıkmaza girmesinin ardından YRP Genel Başkan Vekili Doğan Aydal, Halk TV canlı yayınında AKP’nin İBB Adayı Murat Kurum ve Erdoğan’a yönelik sert ifadeler kullandı.

Tabanımız istemiyor

İktidar kanadında çok ciddiye alınmadıklarını gördüğünü belirten Aydal, “Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Bizim tabanımız da onları istemiyor. AKP’li arkadaşlar diyorlar ki ‘bizi desteklemezseniz CHP kazanacak’ Biz AKP’yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Biz bir sebeple anlaşamayabiliriz. Öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar” diye konuştu.

YRP’den açıklama geldi

YRP tarafından Aydal'ın açıklamaları sonrası bir açıklama yapıldı.

Partinin sosyal medya hesabından paylaşılan ifadelerde şu cümleler yer aldı:

Yeniden Refah Partimizin yerel seçim ittifaklarına ilişkin görüşü ve duruşu önümüzdeki günlerde Genel Başkan'ımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Öncesinde yapılan açıklamalar kişisel görüş bildiriminden ibarettir. Yetkili kurullarımızın ortak kararı ve bizzat Genel Başkan'ımızın ifadeleri dışındaki kişisel görüşlerin ve ifadelerin partimiz açısından bağlayıcılığı yoktur."