AKP'den yerel seçim vaadi: Emeklilere özel indirim planlanıyor

AKP'den yerel seçim vaadi: Emeklilere özel indirim planlanıyor
AKP yerel seçim için hem aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor hem de seçimde ortaya konulacak vaatleri tartışıyor. O vaatlerin en kritiği emeklilerle ilgili olacak. AKP meydanlarda emeklilere belli alanlarda avantaj sağlayacak...

AKP yerel seçim için hem aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor hem de seçimde ortaya konulacak vaatleri tartışıyor. O vaatlerin en kritiği emeklilerle ilgili olacak. AKP meydanlarda emeklilere belli alanlarda avantaj sağlayacak indirim sözü vermeye hazırlanıyor.

AKP’nin yerel seçim kampanyasının ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile kampanya üzerinde çalışan AKP'li kurmayların, düşük maaş nedeniyle hükümete mesafeli duran emeklilere özel başlık açtıkları belirtiliyor.

Cnn Türk’ün haberine göre, Erdoğan seçimleri kazanmaları halinde emeklilere belli alanlarda avantaj sağlamayı vaat edecek. AKP'li kurmaylar, seçimden sonra asgari ücretliden ve memurlardan çok daha düşük oranda zam yapılan emeklilere, günlük hayatta avantaj sağlayacak vaatler üzerinde çalışıyor. Genel başkan yardımcısı Hamza Dağ ve eski vekil Ertan Aydın koordinesindeki kampanya ekibi bakanlıkları ziyaret ederek, seçim kampanyasına katkı sağlayabilecek farklı projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuyor.

Bu temaslar çerçevesinde “Emeklilere verilecek özel bir kart ile ulaşım, alışveriş, özel hastane gibi alanlarla ekstra indirim sağlanabilir mi?” sorusunun yanıtı aranıyor. Bu alanda yapılabilecekler kampanyada kullanılacak.

Kent tarımı ve sokak hayvanları da konuşulacak

AKP seçim kampanyasında “Gerçek Belediyecilik” sloganını kullanacak. Cumhurbaşkanı’nın ise bu süreçte en az 50 ili ziyaret etmesi planlanıyor.
Seçim döneminde alanlarda üzerinde en çok konuşulacak iki başlığında kent tarımı projesi ve sokak hayvanları olması bekleniyor.