Erkan Baş "Özgürlük Yürüyüşü"nün dördüncü gününde: Bugün Arsuz’dan iktidarın deprem suçlarına karşı yola çıkıyoruz

Erkan Baş "Özgürlük Yürüyüşü"nün dördüncü gününde: Bugün Arsuz’dan iktidarın deprem suçlarına karşı yola çıkıyoruz
TİP tutuklu milletvekili Can Atalay için Hatay'dan başlattığı 'Özgürlük Yürüyüşü'nün 4. gününde partinin genel başkanı Erkan Baş, Arsuz'dan seslendi. Baş, "Bugün Arsuz’dan iktidarın deprem suçlarına karşı yola çıkıyoruz"...

TİP tutuklu milletvekili Can Atalay için Hatay'dan başlattığı 'Özgürlük Yürüyüşü'nün 4. gününde partinin genel başkanı Erkan Baş, Arsuz'dan seslendi. Baş, "Bugün Arsuz’dan iktidarın deprem suçlarına karşı yola çıkıyoruz" dedi.

Hatay'dan milletvekili seçilmesine ve mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmeyen, geçtiğimiz hafta ise Gezi Davası'nda aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Can Atalay için başlatılan 'Özgürlük Yürüyüşü'nde 4. güne girildi. 

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Erkan Baş şunları söyledi:

"Biz özgürlük istiyoruz. Biz halk için özgürlük istiyoruz. Biz halkın özgürce, eşit, insanca yaşamasını istiyoruz. İktidar ise suç işleme özgürlüğü istiyor. Bir avuç yandaşını ihya etmek uğruna ülkeyi felakete sürükleme özgürlüğü istiyorlar. Halka karşı suç işlediler, suç işliyorlar. Bugün gündemimiz iktidarın deprem suçları. Herhangi bir partinin bırakın 20 yılı birkaç yıl bile yönettiği ülkede öncelik doğal olarak afetler olurdu, depremler olurdu. Çünkü bizim önceliğimiz kâr değil yaşam.”