Eski AYM Raportörü Prof. Dr. Osman Can: Can Atalay'ın milletvekilliği hukuken düşürülemez

Eski AYM Raportörü Prof. Dr. Osman Can: Can Atalay'ın milletvekilliği hukuken düşürülemez
Eski AYM Raportörü Prof. Dr. Osman Can, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Can, "Olmayan bir Yargıtay kararı Mecliste okutularak MV de düşürülemez." dedi.TİP Hatay Milletvekili seçilen...
Eski AYM Raportörü Prof. Dr. Osman Can, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Can, "Olmayan bir Yargıtay kararı Mecliste okutularak MV de düşürülemez." dedi.

TİP Hatay Milletvekili seçilen ve Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay'ın milletvekilliği bugün düşürüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan eski AYM Raportörü Prof. Dr. Osman Can Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin hukuken aykırı olduğunu söyleyerek, "Olmayan bir Yargıtay kararı Mecliste okutularak MV de düşürülemez." dedi.

Prof. Dr. Osman Can'ın paylaşımı bu şekilde:

Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü mü? Hukuken hayır! AYM'nin kararını uygulamamak suç! Konusu suç olan bir eylem 5 Yargıtay üyesinin keyfiyle ve Sarayın arzusuyla karar haline gelmez. Olmayan bir Yargıtay kararı Mecliste okutularak MV de düşürülemez.

— Osman Can (@CanAnayasa) January 30, 2024