Eski Milli Eğitim Bakanı Çelik'in Erdoğan'ı eleştirmesine peş peşe sert tepkiler geldi

Eski Milli Eğitim Bakanı Çelik'in Erdoğan'ı eleştirmesine peş peşe sert tepkiler geldi
Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti'nin MHP ile ittifakını eleştirmesine arka arkaya sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ahmet Selim Köroğlu ve Ayhan Ogan da, Çelik'i hedef aldı.

AK Partili eski vekil ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in son açıklamaları, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ahmet Selim Köroğlu ve Ayhan Ogan tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Ahmet Selim Köroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "31 Mart sonuçları üzerinden serbestiyete açıklama yapan eski Türkiyenin siyasi artıkları, kurdurduğunuz partilerde siyaset yapın. Mehmet Uçum bahanesiyle Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na parmak sallamayın." ifadelerini kullandı.

Ayhan Ogan ise, "Hüseyin Bey, Erdoğan yüzde 52 oy aldı. AK Parti ile arasında 20 puan fark var. Kurdurduğunuz Deva ve Gelecek partisi çöp oldu. Çekin elinizi AK Parti'den. Erdoğan'dan intikam alacaksanız da hodri meydan." şeklinde sert bir yanıt verdi.

Çelik'in açıklamalarına göre, MHP ile kurulan ittifakın AK Parti'nin kimlik çizgisini etkilediği ve bu nedenle Kürt oylarında bir düşüş yaşandığı belirtilmişti. Çelik'e göre, bu durum, AK Parti'ye gelen Kürt oylarında bir kırılma yarattı.