Fikret Bila: Büyümeye en yakın parti İYİ Parti’dir

Fikret Bila: Büyümeye en yakın parti İYİ Parti’dir
Halk TV yazarı Fikret Bila, “Türkiye’nin Atatürk’le, laik cumhuriyetle sorunu olmayan bir merkez sağa ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılayacak bir parti olursa, merkez solla yapılacak bir koalisyon Türkiye’nin yeniden inşa...

Halk TV yazarı Fikret Bila, “Türkiye’nin Atatürk’le, laik cumhuriyetle sorunu olmayan bir merkez sağa ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılayacak bir parti olursa, merkez solla yapılacak bir koalisyon Türkiye’nin yeniden inşa edilmesi için çok sağlam bir temel oluşturacaktır” görüşünü ifade etti. Bila, “Bugün siyasi partiler içinde merkez sağa açılarak büyümeye en yakın parti İYİ Parti’dir” dedi.

Seçim sonrasında İYİ Parti’yi MHP ve AK Parti’ye doğru yönlendirme çabası olduğuna dikkati çeken Bila, “İYİ Parti için bu adres yanlış olur. Atatürk milliyetçiliğini esas almış bir partinin siyasi İslamcı AK Parti’nin yanında durması tezleriyle çelişir” diye uyardı.

“Bu iktidar karşısında İYİ Parti’nin Atatürk milliyetçiliğinden ve merkez sağ hedefinden vazgeçmemesi gerekir” diyen Bila, “Türkiye’nin yeniden demokratik, laik bir hukuk devleti olarak inşa edilmesi için zorunlu olan merkez sol-merkez sağ ittifakından başka izleyeceği bir çıkış yolu yok” ifadelerini kullandı.