Fikret Bila: CHP, işçi ve emekçi kesimlerin partisi olmalı

Fikret Bila: CHP, işçi ve emekçi kesimlerin partisi olmalı
halktv.com.tr yazarı Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifakı büyütmek ve yeni masalar kurma içerikli konuşmasına işaret ederek, CHP'nin işçi ve emekçi kesimlerin partisi olması gerektiğini söyledi."CHP’nin...

halktv.com.tr yazarı Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifakı büyütmek ve yeni masalar kurma içerikli konuşmasına işaret ederek, CHP'nin işçi ve emekçi kesimlerin partisi olması gerektiğini söyledi.

"CHP’nin başka partilerle ittifak yapması, bu ittifakı zenginleştirmesi, daha önce ulaşamadığı kesimlere ulaşarak bütün muhalefeti birleştirerek yürümesi iktidar değişikliğini sağlamak açısından çok önemlidir. Ancak bu çalışmalar yapılırken bir yandan CHP’nin kendisini de büyütmesi büyük önem taşıyor. CHP, takılıp kaldığı yüzde 25 çıtasını aşmayı, yüzde 30’ları geçmeyi hedeflemelidir. Üye sayısını ve tabanını büyütmek için sosyal demokrat bir parti olarak hareket etmeli, parti ilkelerine ve ideolojisine olan desteği artırmalıdır" yorumunu yapan Bila şöyle devam etti:

"CHP, mavi yakalı kol işçilerinin toplumsal hareket sendikacılığı anlayışı içinde örgütlenmelerine katkı sağlarken, sendika, sivil toplum kuruluşu ve meslek kuruluşları olarak aynı örgütlenme modellerini tercih eden beyaz yakalılarla da daha sıkı bir bağ kurmalıdır.

Beyaz yakalılar CHP açısından geleceğe yönelik olarak da çok büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye’nin sanayileşmesi, kentleşmesi, bilgi toplumunun gelişmesiyle paralel olarak büyüyecek olan beyaz yakalı sınıftan CHP’nin aldığı destek de büyüyecektir. Laik, çağdaş yaşamın yaygınlaşması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının, orta gelir tuzağından kurtulmanın, toplumun tarikat-cemaat ilişkilerinden ve baskısından çıkabilmesinin, bireylerin özgürleşmesinin en önemli itici gücü beyaz yakalılar olacaktır.

CHP bu beyaz yakalıların temsilcilerine parti örgütü içinde yaygın ve etkin rol vermelidir.

CHP ittifaklarla birlikte kendisini de mutlaka büyütmelidir."