Gazze'ye destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmasına Ali Babacan'dan tepki

Gazze'ye destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmasına Ali Babacan'dan tepki
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, bugün Gazze'ye destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açtığı için E.A.'nın yumruklu saldırısına uğrayan İsmail Aydemir için mesaj paylaştı.DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün Gazze'ye...

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, bugün Gazze'ye destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açtığı için E.A.'nın yumruklu saldırısına uğrayan İsmail Aydemir için mesaj paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün Gazze'ye destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açtığı için E.A.'nın yumruklu saldırısına uğrayan İsmail Aydemir için mesaj paylaştı.

"Milli değerlerimizi şiddet kültürünü büyütmek için istismar edenleri sorumluluğa davet ediyorum"

Babacan mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'ye destek yürüyüşünden dönerken saldırıya uğrayan vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; millî değerlerimizi gençlerimizi zehirlemek, şiddet kültürünü büyütmek için istismar edenleri sorumluluğa davet ediyorum."

Ne olmuştu?

İstanbul’da E.A. isimli bir şahıs, Filistin’e destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan bir kişiye yumruk attı.

Yumruk atan şahıs, ”Biz Türk’üz, bir Türk olamadınız” dedi.

Yumruk yiyen vatandaş ise, ”Ben hem Türk’üm hem Müslümanım” diyerek isyan etti.

Yaşanan olayın ardından İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabı X’te açıklama yaptı. Vali Gül, İsmail Aydemir‘e saldıran E.A’nın yakalandığını duyurdu.

Elinde Kelime-i Tevhid bayrağı ile yürüyen İsmail Aydemir’i görünce “Siz nasıl Türk’sünüz, burası Türkiye Cumhuriyeti” deyip yumruk atan Yıldız Teknik Üniversite öğrencisi E.A. adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen E.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.