Gelecek Partili Selçuk Özdağ: Disney'in sorunu ekonomikse Türkiye destek sağlayabilir

Gelecek Partili Selçuk Özdağ: Disney'in sorunu ekonomikse Türkiye destek sağlayabilir
Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Atatürk dizisini yayımlamama kararı alan Disney+ platformuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özdağ, "İddia edildiği gibi ermeni diasporasının baskıları ile bu karar alındı...

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Atatürk dizisini yayımlamama kararı alan Disney+ platformuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özdağ, "İddia edildiği gibi ermeni diasporasının baskıları ile bu karar alındı ise herkesi Disney aboneliğinden çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Disney+ platformu, başrolünde Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı Atatürk dizisini yayımlamama kararı aldı. Kararın arkasında "Ermeni lobisi" olduğu iddia edildi.

İddialar üzerine Disney'e tepkiler çığ gibi büyüdü. Siyasiler, Disney'i protesto etme, abonelik sonlandırma çağrıları yaptı.

Gelecek Partili Selçuk Özdağ ise sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı:

"Disney platformunun, Atatürk dizisini yayınlamayacağını söylemesinin ardından lehte ve aleyhte bir tartışma yürütülmeye başlandı. Atatürk konusundaki hassasiyetleri (!) bilinen iktidarın konuya yaklaşımı da takdire şayan. Ancak Disney yöneticilerinin bir açıklama yapması şart.

Söylendiği sekliyle bu dizi; gerçekten Ermeni diasporasının baskıları ile mi yoksa yeni yönetimin karlı olmadığı gerekçesiyle tüm dünyada iptal ettiği yüzlerce içerikten biri olduğu için mi yayından kaldırıldı da Ermeni diasporası selden kütük kapmaya çalışıyor?

Bunu bir an evvel açıklamalıdır. Eğer ekonomik nedenlerden dolayı bu karar alındı ise yaşanan sorunun ekonomik gerekçelerle siyasi bir krize dönüşmesine Türkiye devleti olarak fırsat verilmez ve gerekli destek de sağlanabilir.

Yok, iddia edildiği gibi ermeni diasporasının baskıları ile bu karar alındı ise herkesi Disney aboneliğinden çıkmaya davet ediyorum. Tepkilerin meşruluğu ve yerindeliği açısından Disney firmasının bir açıklama yapması elzemdir."