Gelecek Partisi'nin Cumhuriyet kutlamasına kaymakamlık engeli

Gelecek Partisi'nin Cumhuriyet kutlamasına kaymakamlık engeli
Gelecek Partisi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamasını Bakırköy Kaymakamlığı uygun bulmadıGelecek Partisi, İstanbul’da Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 29 Ekim Pazar günü Bakırköy’de bulunan İncirli Caddesi...

Gelecek Partisi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamasını Bakırköy Kaymakamlığı uygun bulmadı

Gelecek Partisi, İstanbul’da Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 29 Ekim Pazar günü Bakırköy’de bulunan İncirli Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı arasında 2023 metre Türk Bayrağı eşliğinde yürüyüş yaparak Cumhuriyetin ilan edilişinin 100’üncü yılını kutlamak istedi.

Gelecek Partisi’nin programı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının engeline takıldı. Bakırköy Kaymakamlığınca söz konusu etkinliğin yapılmasının uygun bulunmamasına; Cumhuriyet Meydanı’nda İletişim Başkanlığı tarafından yürütülen mevcut kutlamaların devam etmesi gösterildi.

Partiden tepki geldi

Söz konusu iptale ilk tepki Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin’den geldi.

Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında; “Gelecek Partisi olarak İstanbul’da 2023 metre uzunluğunda bir Türk bayrağıyla Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirmek istedik. Programımıza daha önce yaşadığımız gibi Bakırköy Kaymakamlığı tarafından müsaade edilmemiş. Gerekçe ne? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının aynı bölgede kutlama etkinliklerinin olması. Allah aşkına böyle bir gerekçe olabilir mi arkadaşlar. Eğer böyleyse başka bir yer gösterin. Vatandaşlarımız sadece iktidarın düzenlediği etkinliklere katılmak zorunda değil. Gerçi düzenlediğiniz bir etkinlik de yok oda ayrı bir konu. Bakın arkadaşlar biz tartışmak istemiyoruz. Tartışma yaratmak istemiyoruz. Valilikten, İçişleri Bakanlığından ve iktidar partisinden bu konuda bir çözüm bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına gölge düşmesin diyoruz. Herkes Cumhuriyeti doyasıya kutlasın diyoruz. Cumhuriyet bizim, hepimizin. 85 milyon Türkiye’nin.” İfadeleriyle tepki gösterdi.

Gelecek Partisi yetkilileri engellemeye rağmen yürüyüşü gerçekleştireceği bilgisini paylaştı.