Hatimoğlulları: İnsanca yaşamanın tek yolu insanlığa düşman olan her şeyle savaşmaktır

Hatimoğlulları: İnsanca yaşamanın tek yolu insanlığa düşman olan her şeyle savaşmaktır
Partisinin grup toplantısında konuşan DEM parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Alevilere ilişkin katliamlar için yüzleşme çağrısında bulundu

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında konuştu.

Hatimoğulları Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anarak başladığı konuşmasında Koçgiri, Dersim, Çorum, Sivas, Gazi katliamlarını hatırlatarak “yüzleşme yaşanması gerekiyor” dedi.

Hamitoğulları’nın konuşması şöyle:

Deniz ve arkadaşları

"Dün 6 Mayıs’tı. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan yoldaşlarımızın 12 Mart Cuntası eliyle idamlarının üzerinden tam 52 yıl geçse de onları asla unutmadık. Dün Karşıyaka Mezarlığında onları andık. Onlar emperyalizme karşı verdikleri mücadeleyle bu topraklara cesaret tohumları ektiler.

Türkiye Devrimci Hareketi’nin Filistin halkıyla omuz omuza mücadele ederek bizlere Filistin halkıyla güçlü dayanışma geleneği ördüler.

“Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi!” kutup yıldızımız olmaya devam ediyor. O gencecik fidanlar kısacık hayatlarına Türkiye Devrimci Hareketinin öncülüğünü sığdırdılar. Anıları ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyorum.

Katliamları hatırlattı

4 Mayıs’ta Dersim’deydik. Dersim Katliamında yitirdiğimiz canlarımız andık. Buradan bir kez daha Koçgiri, Dersim, Çorum, Sivas, Gazi, İştibrak’ta katledilen Alevi canlarımızı saygıyla anıyorum. Orada söylediğimizin altını burada Parlamento çatısı altında bir kere daha çizmek istiyorum, Dersim başta olmak üzere insanlığa karşı gerçekleşmiş katliamlarla yüzleşilmeli. Bu çatı altında hakikatleri araştırma, yüzleşme komisyonları oluşmalı. Dersim halkından özür dilenmeli. Farklı halklar ve inançların dil, inanç özgürlüğü, kültürel değerlerin korunması için eşit yurttaşlık haklarının Anayasal güvence altına alınması elzemdir. Bu taleplerin hayata geçmesi beklenirken Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek’e cezalar verildi.

İktidarın Alevi inancı üzerinde tekçi anlayışını dayatmak üzere asimilasyon politikalarına boyun eğmeyen, devletin çizdiği sınırları değil inançlarını özgür olarak yaşama konusunda mücadele eden kurumları ve temsilcilerini yine yargı yoluyla yıldırmaya çalışıyorlar. Bunu başaramayacaksınız. Bizler DEM Parti olarak Alevi canlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; dün olduğu gibi bugün de yarın da Alevi canlarımızla yan yana, iç içe olmaya devam edeceğiz.

Hıdırellez, Paskalya ve Amedspor

Evvelsi gün Hıdırellez’di. Doğanın uyanışı, baharın gelişi, darda kalanın dilek dilediği, umudunun suda, ağaçta yeşerdiği gün. Yeni başlangıçların umudu. Hıdırellez’in bütün halklara barışı, kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü getirmesini diliyorum. Ve Paskalya Bayramı'nı da geride bıraktık. Eş Başkanımız Tuncer Bakırhan ve heyetimizle beraber Mardin’de Kırklar Süryani Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ettik. Bayramlarını kutladık. Hristiyan aleminin geçmiş Paskalya bayramını bir kez daha kutluyorum. Barışa, kardeşliğe, adalete vesile olmasını diliyorum. Kutlamalar bitmedi. Amedspor. Engebeli yollardan geçerek finali birinci lige çıkarak yapan Amedspor’u kutluyorum"

Bahçeli'ye '1 Mayıs' yanıtı: Küçük ortak, Marx'a dil uzatmış

"Küçük ortak 1 Mayıs üzerinden Marx'a laf atmış. Biz ona Marx'ın kendi sözü ile cevap veriyoruz. "İnsanca yaşamanın tek yolu insanlığa düşman olan her şeyle savaşmaktır" Evet, siz insanlığın düşmanısınız. Biz sizin bu düşmanlığınıza, sisteminize ve rejiminize karşı savaşıyoruz. Savaşmaya devam edeceğiz. Siz ümidin düşmanınız. Biz halkız esas düşman sizsiniz. 1 Mayıs direnişini selamlıyorum. Tutuklanan arkadaşlarımızı serbest bırakılmasını talep ediyoruz."