HEDEP vekillerinden İçişleri Bakanlığı bütçesinde Cumartesi Anneleri için tülbentli ve karanfilli protesto

HEDEP vekillerinden İçişleri Bakanlığı bütçesinde Cumartesi Anneleri için tülbentli ve karanfilli protesto
HEDEP milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki eylemine kolluk kuvvetlerinin müdahalesini protesto etmek için beyaz...

HEDEP milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki eylemine kolluk kuvvetlerinin müdahalesini protesto etmek için beyaz tülbent ve kırmızı karanfillerle geldi. HEDEP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına rağmen Cumartesi Anneleri’ne barışçıl, demokratik protesto yapmalarına bile izin verilmiyor. O anneler çocuklarını kaybetmiş anneler ve babalar” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesi görüşülüyor. HEDEP milletvekilleri, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki eylemlerine polis müdahalesini protesto etmek için beyaz tülbentler ve karanfillerle komisyona geldi. HEDEP milletvekilleri, boyunlarına beyaz tülbentleri takarken, ellerindeki kırmızı karanfilleri komisyon sıralarına bıraktı.

HEDEP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına rağmen Cumartesi Anneleri’ne barışçıl, demokratik protesto yapmalarına bile izin verilmiyor. O anneler çocuklarını kaybetmiş anneler ve babalar. Kardeşlerini kaybetmiş abiler, ablalar. Çocuklarını anmak istiyorlar. Bugüne kadar hiçbir şekilde antidemokratik tavır sergilemediler. Anayasa Mahkemesi’nin defaten verdiği kararlara rağmen hala ve ısrarla, onların protesto etkinliği yapmasına bile izin vermiyorsunuz. Onların çocuklarını anmak için sunmak istedikleri karanfilleri bugün protesto olarak Plan ve Bütçe Komisyonu masalarına getirdik. Bunu size hatırlatmak istiyoruz. Lütfen Barış Anneleri’nin, Cumartesi Anneleri’nin demokratik, barışçıl haklarını kullanmasına izin verin” dedi.