HÜDA PAR Sözcüsü: Boşanma davalarında da arabuluculuk olmalı, evlilik birliğinin korunması hedeflenmeli

HÜDA PAR Sözcüsü: Boşanma davalarında da arabuluculuk olmalı, evlilik birliğinin korunması hedeflenmeli
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, boşanma davalarında da arabuluculuk sisteminin getirilmesi gerektiğini söyledi. Emiroğlu, "Eşler arasındaki problemlerin boşanma davası açılmadan önce arabuluculuk aşamasında çözülmesi,...

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, boşanma davalarında da arabuluculuk sisteminin getirilmesi gerektiğini söyledi. Emiroğlu, "Eşler arasındaki problemlerin boşanma davası açılmadan önce arabuluculuk aşamasında çözülmesi, bazı evliliklerin kurtarılabilmesi mümkündür. Bu nedenle boşanma davalarını hızlandırmak yerine aile kurumunun birliğinin korunması için boşanma davası öncesi zorunlu arabuluculuk uygulaması başlatılmalı, sadece hukuki değil psikolojik destek de sağlanarak evlilik birliğinin korunması hedeflenmelidir" ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, HÜDA PAR Genel Merkezinde basınla bir araya geldi.

"Mülakat sistemi kaldırılmalıdır"

Mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini belirten Emiroğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim döneminde yaptığı açıklamada mağduriyetlere yol açan mülakat sisteminin kaldırılacağı vaadinde bulunmuştu ancak seçimlerin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen mülakat sistemiyle ilgili bir düzenleme gündeme gelmemiştir. Mağduriyetlere yol açan, liyakati zedeleyen mülakat sistemi daha fazla geciktirilmeden bir an önce kaldırılmalıdır. Kamuya personel alımlarında hakkaniyet ve liyakat esas alınarak olası mağduriyetlerin önüne geçecek, insan haklarını önceleyen bir düzenleme yapılmalıdır" dedi.

"Boşanma davalarında da arabuluculuk olmalıdır"

Boşanma davalarında da arabuluculuk sisteminin getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Emiroğlu, "Kira, kat mülkiyeti, komşu hakkı ve ortaklığın giderilmesinden kaynaklı uyuşmazlıklarda başlayan zorunlu arabuluculuk uygulaması son derece önemlidir. Ancak söz konusu uygulamanın gittikçe artış gösteren boşanma davalarında da uygulanması gerekmektedir. Eşler arasındaki problemlerin boşanma davası açılmadan önce arabuluculuk aşamasında çözülmesi, bazı evliliklerin kurtarılabilmesi mümkündür. Bu nedenle boşanma davalarını hızlandırmak yerine aile kurumunun birliğinin korunması için boşanma davası öncesi zorunlu arabuluculuk uygulaması başlatılmalı, sadece hukuki değil psikolojik destek de sağlanarak evlilik birliğinin korunması hedeflenmelidir." ifadelerini kullandı.