HÜDA PAR'dan 'Şeyh Said' açıklaması: Bu Meclis'e gelmiş bütün milletvekillerinin soyundan daha değerli

HÜDA PAR'dan 'Şeyh Said' açıklaması: Bu Meclis'e gelmiş bütün milletvekillerinin soyundan daha değerli
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Şeyh Said'le ilgili tartışmaya dair "Bu Meclis'e gelmiş bütün milletvekillerinin soyundan daha değerli." dedi.Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman...

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Şeyh Said'le ilgili tartışmaya dair "Bu Meclis'e gelmiş bütün milletvekillerinin soyundan daha değerli." dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Şeyh Said'le ilgili tartışmaya ilişkin konuşan Ramanlı, Şeyh Said'in bir İslam kahramanı olduğunu söyledi. "Toplumun değerlerine hakaret ederek siyasi bir rant devirmeye çalışmak siyasetin büyük bir ayıbıdır." diyen Ramanlı, Şeyh Said için "Bu Meclis'e gelmiş bütün milletvekillerinin soyundan daha değerli." ifadelerini kullandı.

Şeyh Said'in İngiliz ajanı olduğu yönündeki iddialara dair konuşan Ramanlı şunları söyledi:

"Şeyh Said Efendinin İngiliz ajanlığı ya da İngilizlerle iş birliği yaptığı söylemi üzerinden bir iftira yürütülüyor. Elbette siyasal bilinci inkılap tarihi kitaplarından ibaret olanlar benim bu söylediklerime çok bir anlam veremeyebilirler ama sadece Şeyh Said Efendi'nin fotoğraflarıyla onu asan o İstiklal Mahkemesi ekibinin fotoğraflarını gördüğünüzde kimin İngilizlere benzediğini, kimin İngilizlerden ayırt edilemediğini görmek gayet mümkün. İkinci husus elbette biz soyla sopla uğraşan bir siyasi hareket değiliz. Ama Şeyh Said Efendi’nin de Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed aleyhissalatu vesselamın soyundan olduğunu ve o soyun sadece bizlerin bu dönemdeki milletvekillerinin değil bu meclise gelmiş geçmiş bütün milletvekillerinin soyundan daha değerli olduğu, o asaletin zekatının bile gelmiş geçmiş bütün milletvekillerine yeter ve artar olduğunu buradan ifade etmek istiyorum.”

Ramanlı,Türkiye'deki bütün vatandaşlar eşit olduğunu söyleyerek, "geleceği adalet ve kardeşlik temelinde inşa etme sorumluluklarının" olduğunu kaydetti. "Bu sorumluluğumuzun gereğini yerine getiririz ama bunu yaparken ne biz ne de başkası toplumun değerlerine hakaret etsin istemeyiz.” dedi.