İddia: Erdoğan, ıstakoz fotoğrafına çok sinirlendi

İddia: Erdoğan, ıstakoz fotoğrafına çok sinirlendi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP'li Şebnem Bursalı'yı aradığını ve ıstakozlu fotoğrafını kaldırıp, özür dilemesini istediği iddia edildi.

AKP İzmir milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monako Yat Kulübü'nde yediği ıstakozu paylaşmasının yankıları sürüyor.

Erdoğan'ın seçim yenilgisinin ardından hesabı kimlere keseceği merak konusu iken, AKP'li isimlerin art arda paylaştığı lüks yaşam görüntüleri tuz biber ekti.

Halk TV Program Koordinatörü Kürşad Oğuz, İsmail Küçükkaya ile birlikte hazırlayıp sunduğu "Aslında" programında çok çarpıcı kulis bilgileri aktardı.

"Şebnem Hanım ciddi bir uyarı almış"

Oğuz, Külliye'den Şebnem Bursalı'ya telefon gittiğini söyledi. Erdoğan'ın fotoğrafın kaldırılmasını isteyerek Bursalı'yı doğrudan aradığını belirten Kürşad Oğuz, şu bilgileri verdi:

Erdoğan partisinin MYK'sında içeriye dönük sert mesajlar verecek, herkes tedirgin. Konuştuğum isimler Şebnem Bursalı'ya Külliye'den ciddi bir uyarı gittiğini, bu fotoğrafın kaldırılmasının istendiğini söylendiği ve ciddi anlamda kızıldığı, hatta özür dilemesinin istendiğine dair bilgi aldım. Şebnem Hanım ciddi bir uyarı almış."

AKP İzmir milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monako'dan paylaştığı ıstakoz görüntüleri siyaset gündeminde bir haftadır konuşuluyor.

Ardından eski milletvekili Hüseyin Filiz'in Maldivler tatili gündeme geldi.

AKP'nin 31 Mart'taki seçimi kaybetmesinin nedeni olarak gösterilen ekonomik kriz ve emeklilerin geçim sıkıntısı üzerine gelen görüntüler kulislerde tepkiye neden oldu.

MYK'da bu görüntüler gündeme gelecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MYK'sında bu görüntüleri gündeme getireceği konuşuluyor.

Erdoğan'ın AKP Milletvekili Şebnem Bursalı'nın gündem olan ıstakoz yemeğine ilişkin partisini "şatafatlı tatil" konusunda uyarmasının beklendiği kaydedildi.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, MYK'da seçim yenilgisinin sebepleri tartışılacak ve nerede hata yapıldığı değerlendirilecek. Bazı bakanların da sunum yapacağı toplantıda, önümüzdeki dönemin yol haritasının belirleneceği ifade ediliyor.

Erdoğan’ın vatandaşın tepkisini çeken görüntüler ile partinin kuruluş ilkelerine aykırı hareket edilmemesi konusunda bir dizi uyarılarda bulunacağı belirtiliyor.