İki dönemle kayyımla yönetilen Bulanık Belediyesi’nin borcu açıklandı: Seçimde AKP için 350 bin TL harcanmış

İki dönemle kayyımla yönetilen Bulanık Belediyesi’nin borcu açıklandı: Seçimde AKP için 350 bin TL harcanmış
İki dönem kayyumla yönetilen Bulanık Belediyesi’nin borcu açıklandı. DEM Parti’nin 165 milyar 226 bin 845 TL borçla devraldığı Bulanık Belediyesi’nin bütçesinden AKP’nin seçim çalışmaları için 350 bin TL harcandığı belirtildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yönetime geldiği Muş’un Bulanık Belediyesi'nin kayyımdan kalan borçlarını açıkladı. İki dönem kayyımın yönettiği belediyenin borcu afişle belediye binasına asıldı. Belediye Eşbaşkanları Aryan Doğan ve Arafat Kardağı, belediyeyi devir aldıktan sonra belediyenin mevcut borç durumunu engellemelere rağmen şeffaf bir şekilde halkla paylaştıklarını belirtti.

Konuya ilişkin Mezopotamya Haber Ajansı'na konuşan Muş DEM Parti Milletvekili Sümeyye Boz, “Her gelen yeni parti yönetimi, bir önceki dönemin borç durumunu halka paylaşmak zorunda ancak buradaki geçmiş dönemin kayyımı ve şimdinin kaymakamı fütursuzca eşbaşkanlarımızı arayıp bu durumun duyulmaması yönünde tehditte bulunuyor. ‘Eğer siz sert bir çıkış yaparsınız bizlerde sert bir giriş yaparız’ şeklinde pervasızlıkta bulunuyor. Halkın gerçekleri bilmesinden korkuyorlar. Çünkü kayyım zihniyeti AKP’ye seçim sürecinde yüzlerce araç temin etti ve bu halkın gelirlerinden karşılandı” diye belirtti. Kayyımının seçim sürecinde AKP’nin seçim çalışmalarına 350 bin TL harcadığına dikkati çeken Boz, “Bunca borca ve tahribata rağmen şeffaf ve kadın özgürlükçü bir belediyecilik yönetimi sağlayacağımızın sözünü buradan bir kez daha halkımıza veriyoruz” dedi.

Belediyenin borcu

Belediyenin kayyımdan kalan borçları şöyle: “Bulanık Mal Müdürlüğü’ne 25 milyon 456 bin 739 TL, SGK’ye 23 milyon 986 bin 155 TL, VAN Gölü Elektrik AŞ. 97 milyon 810 bin TL, Fonlar ve diğer kamu idareleri adına yapılan tahsilat 174 milyon 443 bin TL, İller Bankası kredi borçları 102 milyon 722 bin 594 TL, Halk Bankası (EYT) kredi borçları 7 milyon 795 bin 422 TL, Muş katı atık belediyeler birliği payı 238 milyon TL, Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği 85 milyon 886 bin TL, firma alacakları piyasa borçları ve personel borçları 3 milyon 848 bin 619 TL, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü 821 milyon 173 bin TL.”