İktidara yakın Yeni Şafak, Zeybekci ve Şimşek'i hedef aldı

İktidara yakın Yeni Şafak, Zeybekci ve Şimşek'i hedef aldı
Yeni Şafak bugün çıkan manşetinde Mehmet Şimşek'in 'yerel halk' ile Nihat Zeybekci'nin İsrail ile ilgili ticarete ilişkin kullandığı sözleri manşetine taşıdı

Yeni Şafak, bugünkü manşetinden ise “Zeybekci ve Şimşek’in sözleri tepki çekti” başlığıyla bir haber servis etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF’de düzenlenen etkinlikte “Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullanmış, sosyal medyada çok tartışılmıştı.

ys-haber-detay.webp

Zeybekçi’nin ifadeleri

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci İzmir’de katıldığı bir toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, “İsrail’de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız var. Yani eyvallah, İsrail’in Filistin’de, Gazze’de yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını, nefretle, şiddetle kınıyoruz, eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum” demişti.

Sosyal medyada tartışma

Zebejkçi ile Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçaslan arasında sosyal medyada konuya ilişkin tartışma çıktı.

Zeybekci’nin bu sözlerinin ardından iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, “Gazze süreci boyunca bundan daha gerzekçe, bundan daha gerizekalıca bir açıklama duymadım. ‘Eyvallah’ diyor yahu soykırım için. Yuh artık. Yazıklar olsun” ifadelerini kullanmıştı.

zeybekciii.webp

Zeybekci de Kılıçarslan’a X hesabından “Muhatabına gerzek dediğin kadar gerzek, Geri zekalı dediğin kadar kadar geri zekalısın. Her neye layık gördüysen sende en az ona layıksın. ‘Aklın ihtişamı, görkemi nezakettir, zerafettir’ Vesselam” şeklinde cevap verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 'Yerel Halk' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'deki toplantıda 'yerel halk' terimini kullanmasına ilişkin bakanlık, "Şiddetle kınıyoruz, Bakanımız Mehmet Şimşek'e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez" ifadelerini kullandı.