İsmail Saymaz: AK Parti bile İmamoğlu ve Yavaş'ın karşısında aday bulmakta güçlük çekiyor

İsmail Saymaz: AK Parti bile İmamoğlu ve Yavaş'ın karşısında aday bulmakta güçlük çekiyor
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Cumhur İttifakı'nın yerel seçim senaryolarını yazarken, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşısında aday...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Cumhur İttifakı'nın yerel seçim senaryolarını yazarken, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşısında aday bulmakta güçlük çektiğini belirtti. 

Saymaz, bugünkü yazısında, İstanbul için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın adının ilk sırada yer aldığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Adı geçen bir diğer aday, Mehmet Tevfik Göksu. Göksu'nun İBB başkanlığı hayaliyle yanıp tutuştuğu, TV stüdyolarında namaz kılmasından belli…
...
Bu arada, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın da adı geçiyor. Son olarak, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan da söz ediliyor. Kurum'un bakanlık koltuğunu kaybetmiş olması pozisyonunu zayıflatıyor.

AK Parti, Ankara için iki kıstas gözetiyor: Ankaralılık ve milliyetçilik. (...) Başkentte ülkücü geçmişe sahip Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un aday gösterileceği belirtiliyor.

İzmir'de ise İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in belediye başkan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yakın ilişkisi olduğu belirtilen Özgener'in laikleri etkileyeceği hesap ediliyor. Özgener olmadığı takdirde AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın da aday olabileceği kaydediliyor.

MHP, üç büyükşehri istiyor

Diğer yandan, 11 büyükşehirden Adana ve Mersin'in MHP'ye bırakılacağı konuşuluyor. MHP, iki büyükşehirle birlikte kendisi tarafından yönetilen Manisa'yı da istiyor. Adana'da MHP'li eski başkan Hüseyin Sözlü'nün, Mersin'de de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Arşın Yılmaz'ın aday olacağı ifade ediliyor."