İsmail Saymaz'dan Meral Akşener'e kritik iki soru

İsmail Saymaz'dan Meral Akşener'e kritik iki soru
Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugün yayımlanan köşe yazısında, Ankara ve İstanbul’dan da aday çıkaracaklarını açıklayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 2 soru yöneltti. Akşener’in 26 Ağustos'ta Afyon'da...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugün yayımlanan köşe yazısında, Ankara ve İstanbul’dan da aday çıkaracaklarını açıklayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 2 soru yöneltti.

Akşener’in 26 Ağustos'ta Afyon'da 81 ilde ayrı aday çıkaracaklarını söylerken, “Bazı yerlerde bazı anlaşmalar olabilir. Onları konuşmuş değiliz” dediği sözleri ile İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun 29 Ağustos'ta Ankara ve İstanbul'da aday çıkaracakları şeklindeki açıklamasını düzelterek “Aday isimleri üzerinde anlaşmalar olabilir” dediğini hatırlatan Saymaz, “26 Ağustos'tan 6 Eylül'e kadarki 10 günde ne değişti de İstanbul ve Ankara için bıraktığı açık kapıyı kapattı?” diye sordu.

Saymaz yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bana sorarsanız Akşener, 2-6 Mart'ta Altılı Masa'da yaşadığı gelgitin benzerini tekrarlıyor.

Kronolojik olarak anlatayım.

Akşener, 26 Ağustos'ta Afyon'da 81 ilde ayrı aday çıkaracaklarını söylerken, “Bazı yerlerde bazı anlaşmalar olabilir. Onları konuşmuş değiliz” diyerek, İstanbul ve Ankara için açık kapı bırakmıştı.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun, 29 Ağustos'ta, Ankara ve İstanbul'da aday çıkaracakları şeklindeki açıklamasını düzeltmiş ve “Aday isimleri üzerinde anlaşmalar olabilir” demişti.

Bu düzeltmenin üzerinden sadece altı gün geçti.

Akşener, 6 Eylül'de İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracaklarını söyledi.

10 GÜNDE NE DEĞİŞTİ?

Akşener'e sormak isterim: 26 Ağustos'tan 6 Eylül'e kadarki 10 günde ne değişti de İstanbul ve Ankara için bıraktığı açık kapıyı kapattı?

Akşener'e bir sorum daha var.

Altılı Masa'yı devirmeyi göze alarak, Cumhurbaşkanı adaylığı teklif ettiği; ardından masaya dönme gerekçesi olarak cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarına “Evet” dediği Yavaş ve İmamoğlu'nu belediye başkanı adaylığında neden desteklemiyor?

Saymaz yazısının devamında ise "İmamoğlu ve Yavaş, sizler için hala kıymetli ise neden karşılarına aday çıkarıyorsunuz, sayın Akşener? Neyi test etmek istiyorsunuz?" sorularını sordu.

Yazının tamamı