İsrail'in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi, Nazi dönemine ait sarı yıldız amblem taktı

İsrail'in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi, Nazi dönemine ait sarı yıldız amblem taktı
İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Gilad Erdan, BM Güvenlik Konseyi'nde konuşurken Nazi döneminden kalma sarı yıldızı taktı. Büyükelçi Gilad Erdan, yakasına Nazi dönemine dait sembolü taktıktan sonra "Auschwitz'de...

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Gilad Erdan, BM Güvenlik Konseyi'nde konuşurken Nazi döneminden kalma sarı yıldızı taktı.

Büyükelçi Gilad Erdan, yakasına Nazi dönemine dait sembolü taktıktan sonra "Auschwitz'de Yahudi bebekler yakıldığında dünya sessizdi, bugün Bari'de ve güneydeki yerleşim yerlerinde Nazi Hamas tarafından Yahudi bebekler yakıldı ve dünya yine sessizliğe büründü. Bana her baktığında sessizliğinin utancını sana hatırlatacağım" dedi.

Nazi Almanyası Dönemi'nde her Yahudi, göğsünde sarı renkli bir yıldız taşımak zorundaydı. 1939’da, Alman hükümeti Almanya’da altı yaşın üzerindeki Yahudilere, ön tarafında siyah renkle "Jude" ("Yahudi" kelimesinin Almancası) yazılı olan sarı renkli, altı köşeli yıldız rozetini her zaman en üst giysilerinde dikili olarak taşıma zorunluluğu getirildi. Artık Yahudiler Almanya’da bir bakışta belirlenebiliyordu. Yahudilerin Almanya’dan sistemli olarak sürgün edilmesi Ekim ayında başladı. 1942 Mart ayında Yahudilerden yıldız simgesini ikamet ettikleri yerlere de koymaları istendi.