İsveç'in NATO üyeliği kabul edildi: Erdoğan'ın sözleri yeniden gündem oldu

İsveç'in NATO üyeliği kabul edildi: Erdoğan'ın sözleri yeniden gündem oldu
TBMM Genel Kurulu, Kuzey Atlantik Antlaşması’na (NATO) İsveç’in Katılımına İlişkin Protokolü Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın daha önce yapmış olduğu, "NATO’ya Finlandiya...
TBMM Genel Kurulu, Kuzey Atlantik Antlaşması’na (NATO) İsveç’in Katılımına İlişkin Protokolü Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın daha önce yapmış olduğu, "NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine 'hayır' diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik, yolumuza bu şekilde devam edeceğiz." sözleri yeniden gündem oldu.

İsveç’in NATO üyeliği görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı.

346 milletvekilinin katıldığı oylamada 287 kabul, 55 ret oyu kullanıldı. Teklife AK Parti – CHP – MHP evet oyu verirken, İYİ Parti – Saadet – Yeniden Refah – Hüdapar – TİP – Demokrat Parti – DSP milletvekilleri hayır oyu kullandı.

"İsveç tam bir terör yuvasıdır"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın daha önce yapmış olduğu, "NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine 'hayır' diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik, yolumuza bu şekilde devam edeceğiz." sözleri yeniden gündem oldu.

Erdoğan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" kapsamında konuşan Erdoğan, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki olumsuz beyanatta bulunmuştunuz. Bunu açıklayabilir misiniz?" sorusu üzerine, "PKK'ya YPG'ye bu denli ülkelerinde ev sahipliği yapacaklar, yürüyüşse yürüyüş, paçavralarını köprü üstlerine, her yere asacaklar. Bunlar, ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip, bunlara ciddi manada parasal destekler de verip, bunlara silah desteği veren bu ülkeler. Kendilerine de söyledik." demişti.