İYİ Parti'den sonra sıra Demokrat Parti'ye geldi: GİK toplantısında kılıçlar çekildi

İYİ Parti'den sonra sıra Demokrat Parti'ye geldi: GİK toplantısında kılıçlar çekildi
İYİ Parti'nin ardından Demokrat Parti'de de değişim yanlıları, olağanüstü genel kurultay yapılmasını istedi.

Yerel seçimlerin ardından düşük oy alan partiler kaynamaya başladı. Siyasi partiler yerel seçim muhakemesi yapıyor. Özellikle seçimlerde ağır bir hüsran yaşayan İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi.. Her ne kadar İYİ Parti'de bir değişim yaşansa da parti içerisindeki sancı devam ediyor.

"Delegeler mutsuz" iddiası

Aynı sancıların bir benzeri Demokrat Partisi'nde yaşanıyor. Partinin genel kurulu 2025 tarihinde. Ancak seçim sonuçlarından mutsuz olan delegeler bir olağanüstü genel kurultay yapılmasını istiyor. İddialara göre mevcut başkan Gültekin Uysal bu teklife sıcak bakmıyor.

Aksoy Konuştu Ortam Buz Kesti

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın aktardığına göre suların kaynadığı Demokrat Parti'de geçen hafta yapılan Genel İdare Kurulu toplantısı oldukça gerilimli geçmiş. Hatta kılıçlar çekilmiş denebilir. Toplantıda delegenin mutsuzluğuna dikkat çeken İlay Aksoy olağanüstü genel kurultaya gitme çağrısı yapmış. O konuştuğu sırada ortam buz kesmiş. Başkan Uysal oldukça gerilmiş.

Aksoy'un olağanüstü kurultaya gidilmesi halinde Gültekin Uysal'ın karşısına çıkacağı partide konuşulanlar arasında. İlay Aksoy, parti teamülleri gereği iddiaları yanıtsız bıraktı.

Demokrat Partililer, tabandaki rahatsızlığı 7 başlıkta şu şekilde dile getirdi:

  1. Merkez’deki boşluk giderek çoğalıyor. İnsanlar uzlaşan siyasi partilerde değil “makul” merkezde birleşmek istiyor. Hamasi değil gerçekçi politikalar görmek istiyor.
  2. ⁠Genel Başkan güncel konular hakkında bir fikir beyan etmiyor, duruş sergilemiyor. Böylece büyüme imkanımız yok çünkü yeni kitle oluşturamıyorlar.
  3. ⁠Özellikle Süleyman Demirel dönemindeki kalkınmalar Türkiye’nin sanayide önünü açarak dünya ile rekabet eder hale getirdi. Şu anki kadrolarda böyle bir vizyon yok. Değişen Türkiye’yi okuyamıyor, ihtiyaçlarına refleks göstermiyor.
  4. ⁠Partiler hala yeni Anayasa konusunda tutumuzu bilmiyorlar.
  5. ⁠Genel başkanın Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlaması parti tabanında ciddi rahatsızlık yarattı. 6. Parti tabanı Türkiye'nin normalleşmesi için güçlü bir merkez oluşturabilir şansını yakalamışken DEVA ve Gelecek Partisi gibi siyasal islamcıların bu kadar milletvekili almasını kabullenemiyor.
  6. Genel merkez binasının durumu. Yönetimin binayı satışa çıkartabileceğine dair iddialar var. Bu durum da taban da rahatsızlık yaratıyor.