İYİ Partili Ayfer Yılmaz, CHP'den Selin Sayek Böke ile görüştüğü iddialarını yalanladı

İYİ Partili Ayfer Yılmaz, CHP'den Selin Sayek Böke ile görüştüğü iddialarını yalanladı
İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, CHP’den Selin Sayek Böke ile görüştüğüne yönelik çıkan iddiaları yalandı. İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, Medyascope'tan Gürkan Çakıroğlu'nun "İYİ Parti şemsiye mi olacak?"...

İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, CHP’den Selin Sayek Böke ile görüştüğüne yönelik çıkan iddiaları yalandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, Medyascope'tan Gürkan Çakıroğlu'nun "İYİ Parti şemsiye mi olacak?" haberine ilişkin tekzip metni yayımladı.

Çakıroğlu, yazısında CHP’den Selin Sayek Böke yönetiminde bir ekip ile İYİ Parti’den Ayfer Yılmaz yönetiminde bir ekip arasında 16 Kasım'da görüşme gerçekleştiğini ayrıca aynı saatlerde Ekrem İmamoğlu ile İYİ Parti kurmayları arasında da Ankara'da bir görüşme gerçekleştiğini iddia etmişti.

İYİ Partili Yılmaz ise söz konusu iddiaları yalanladı. Haberde belirtilen olayın tamamen gerçek dışı olduğunu belirten Yılmaz, "Tarafım ve diğer taraflarca doğrulanmadan haberleştirilen bir iddia olup, herhangi bir şekilde 16 Kasım 2023 günü saat 17:00 civarında iddia edilen toplantıya katılmadığımı, kaldı ki haberleştirilen tarih ve saatte farklı bir programımın olduğu tüm ailemin ve çevremin bilgisi ile de sabittir, kamuoyunun ve tüm halkımızın bilgisine sunarız" ifadelerini kullandı.

Haberdeki "eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren" ifadelere tepki gösteren Yılmaz, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Basın Meslek İlkeleri’ne aykırı olarak haberleştirilen çamur at izi kalsın mantığı ile basit, kısır ve günlük politik menfaatler amacıyla haberleştirilen, anılan gerçek dışı haberin tekzibini talep etmek zorunluluğu hasıl olmuştur."