İYİ Partili Vural’dan Mustafa Destici’ye "karma eğitim" tepkisi: Kadın spikerle kadınlar, erkeklerle erkekler mi konuşacak?

İYİ Partili Vural’dan Mustafa Destici’ye "karma eğitim" tepkisi: Kadın spikerle kadınlar, erkeklerle erkekler mi konuşacak?
İYİ Partili Oktay Vural’dan karma eğitime karşı açıklamalarla gündeme gelen Mustafa Destici’ye "Böyle bir şey olabilir mi" sözleri ile tepki gösterdi.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ailelerin, kız çocuklarını erkek çocuklarla...

İYİ Partili Oktay Vural’dan karma eğitime karşı açıklamalarla gündeme gelen Mustafa Destici’ye "Böyle bir şey olabilir mi" sözleri ile tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ailelerin, kız çocuklarını erkek çocuklarla aynı okula göndermek istemediğini, kendi görevinin okullaşmayı artırmak olduğunu ve aileleri ikna etmek için gerekirse kız okulları açılabileceğini söylemişti. Tekin’in ifadeleri, laik ve karma eğitimi hedef aldığı gerekçe gösterilerek büyük tepki topladı ancak, BBP lideri Mustafa Destici bu fikre destek verenler arasında yer aldı. Hatta öyle ki hemen gelecek sene hayata geçirilmesini istedi.

Destici, "Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz... Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf…" demişti

İYİ Partili Oktay Vural, karma eğitime karşı açıklamalarla gündeme gelen Mustafa Destici’ye "Böyle bir şey olabilir mi" sözleri ile tepki gösterdi.

Vural açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Böyle bir şey olabilir mi? Çocuklarımızı, kadınlarımızı, genç kızlarımızı; kapalı, kendi alanında nereye kadar gidecek bu?

Yarın öbür gün çalışma hayatında ne yapacaksınız? Kadın spikerle kadınlar, erkeklerle erkekler mi konuşacak?"