Karar yazarı Taşgetiren: Bir CHP dünyası var ki evlere şenlik; Meral Hanım “hadi ittifak yapalım” dese kiminle ittifak yapacak, belli değil
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugün yayımlanan yazısında İYİ Parti'nin seçimlere ayrı gireceği konusuna ilişkin Meral akşener'in tavrını değerlendirdi. Taşgetiren, "İyi Parti cenahından “Matematik ittifakı zorunlu kılıyor” türü ya da “İttifaksız girilirse biz İyi Parti olarak sıfır çekeriz, diğer muhalefet partileri de büyük zaafa düşer” yollu açıklamalar geliyorsa da, Meral Hanım henüz o uyarılara kapalı gözüküyor." yorumunu yaptı.
Taşgetiren Ayrıca muhalefeti de "bir CHP dünyası var ki evlere şenlik… Hani Meral Hanım “Hadi ittifak yapalım” dese kiminle ittifak yapacak, belli değil" sözleri ile eleştirdi
Taşgetiren'in yazısı şöyle:
"İyi Parti’nin oyu yüzde 10 civarında… Bir ara kamuoyu yoklamalarında yüzde 20’ler konuşuldu ama ülke çapındaki seçimlerde sandığa yansıyan oran yüzde 10’un çok üzerine çıkmadı.
Belli ki yüzde 10 oy ile yerel yönetici seçmek hadi ihtiyatlı söyleyelim, kolay değil. Nasıl bir mantığı olabilir o zaman “İttifaksızlığın”?
Yüzde 35 rakamı halen iktidarda bulunan Ak Parti’nin yüzde 49’lardan geldiği oran. Ak Parti bu oyuna rağmen hiçbir yerde, özellikle İstanbul – Ankara gibi sembol şehirlerde seçimi çantada keklik görmüyor ve Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP’yi nazlamaya itina gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Bahçeli’yi ziyarette kusur etmiyor. Yüzde 35 oyuna rağmen" diye yazdı.
İyi Parti'nin "ittifaksızlık" siyasetinin kendisi dahil muhalefete kaybettirmek gibi bir sonucu olduğunu herkesin gördüğünü kaydeden Taşgetiren, "Bu noktada en makul yorumlar “Pazarlık çıtasını yükseltmek” gibi görünüyor. “İttifak” ya da “İşbirliği” olacaksa, bundan İyi Parti’nin “kazandırma rolü” kadar pay alması hesabından söz ediliyor. Bunun bir anmalı var.
Öte yanda bir CHP dünyası var ki evlere şenlik… Hani Meral Hanım “Hadi ittifak yapalım” dese kiminle ittifak yapacak, belli değil" ifadelerini kullandı.
Yazının tamamı için tıklayın...