"Kaybettiysek hepimiz kaybettik" diyen Büyükerşen: CHP bölünürse laikliğe de cumhuriyete de elveda deriz

"Kaybettiysek hepimiz kaybettik" diyen Büyükerşen: CHP bölünürse laikliğe de cumhuriyete de elveda deriz
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Kılıçdaroğlu gitsin" söyleminin CHP'nin bölünmesine hizmet ettiğini belirterek, "CHP bölünürse laikliğe de cumhuriyete de elveda deriz" diye konuştu.Eskişehir...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Kılıçdaroğlu gitsin" söyleminin CHP'nin bölünmesine hizmet ettiğini belirterek, "CHP bölünürse laikliğe de cumhuriyete de elveda deriz" diye konuştu.

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'de sürmekte olan 'değişim' tartışmalarına ilişkin konuştu.

Büyükerşen, partisine yönelik ağır bir saldırı olduğuna dikkat çekerek CHP'nin bölünmesi halinde Türkiye'nin hem Cumhuriyet'e hem de laikliğe veda edeceğini ifade etti. 

Büyükerşen ayrıca seçimin kaybedilmesinin tüm faturasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çıkarıldığını, bunun doğru olmadığını savundu.

Büyükerşen ayrıca  "Kılıçdaroğlu gitsin" söyleminin CHP'nin bölünmesine hizmet etmekten başka hiçbir işe yaramadığının altını çizdi.

TV100'de Barış Yarkadaş'ın sorularını yanıtlayan Büyükerşen, şunları kaydetti: 

"Ben aslında önümüzdeki dönemde adaylık düşünmüyordum fakat son bu tartışmalardan sonra yeni dönemde de aday olmaya karar verdim. Sokağa çıktığımızda halktan 'bir dönem daha belediyeyi yönetin' baskısıyla karşı karşıyayım. Bu yüzden önümüzdeki dönemde adayım. Seçmende moralsizliği gözlemliyorum. Bu konuda genel merkezimizin üzerine çok büyük bir görev düşüyor. Genel merkezimiz ortamı derleyip, toparlamalı, mesaj ve moral vermeli. 'Kazanamamayız' tartışmasını da belediye başkanı arkadaşlarımız hiçbir şekilde yapmamalı.

Arkadaşlarımız çıkıp iki de bir 'CHP fabrika ayarlarına dönmeli' diyor ama fabrika ayarlarının oluşturulduğu dönemde değiliz. CHP'nin temel ilkelerini savunacağız ama çağı da yakalamak zorundayız. Ona göre de bir politika oluşturmamız lazım. Süslü kelimelerinin arkasına kimse sığınıp değişim tartışmalarına başka bir yön vermeye kalkmasın.

Ben aslında siyasi konulara pek girmek istemiyorum ama hem içeriden hem de dışarıdan CHP'ye ağır bir saldırı var. Tek dertleri de CHP'yi bölmek. Eğer CHP bölünürse laikliğe de cumhuriyete de elveda deriz. Eğer biz özgür ve demokratik bir Türkiye kuracaksak bunu birlik içinde, parti bütünlüğü içinde yapmamız lazım. CHP'yi bölmeye çalışmak kalleşliktir."

Biz CHP'liler birlik, beraberlik içerisinde olmalıyız. Herkes buna göre mutlaka davranmalı. 'Kılıçdaroğlu gitsin' sözü CHP'nin bölünmesine hizmet etmekten başka hiçbir işe yaramaz. Bu tür söylemler parti içinde klik oluşturmaktan başka bir şeye yaramaz. Biz kaybettiysek hepimiz kaybettik. Bunun faturası sadece Kemal Bey'e çıkarılıyor. Sürekli 'Kemal Bey gitsin' sözü Ömer Seyfettin'in Diyet'ine benzeyecek. Kemal Bey'de Diyet'teki gibi 'ben gidiyorum' derse o zaman CHP başka bir tartışma içerisine girer. Ben kişi olarak Kılıçdaroğlu'nun çizdiği yolu doğru buluyorum. Kurultay yapılmalı, eksiğimiz, gediğimizi görmeliyiz. Şaşırdığım şey şu; Kemal Bey'in dün yetki verdiği, birlikte çalıştığı arkadaşlarını da her gün çıkıp 'değişim' dedikçe şaşkınlıkla izliyorum. Bu arkadaşlar bu tüzükler yapılırken neredeydi? Hepsi bu antidemokratik tüzükleri, uygulamaları desteklediler. Bunu da şaşkınlıkla izliyorum."