Keçiören Belediye Başkanı Özarslan açıkladı: Belediyeyi 1,2 milyar TL'nin üzerinde borçla devraldık

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan açıkladı: Belediyeyi 1,2 milyar TL'nin üzerinde borçla devraldık
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, AKP’li Turgut Altonok döneminde belediye bünyesinde oteller ve özel ofisler yapıldığını açıklarken belediyeyi 1,2 milyar TL'nin üzerinde borçla devraldıklarını söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’tan görevi devir alan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, belediyenin kalem kalem borç ve giderlerini açıkladı.

Özarslan, Altınok döneminde kentte bir adet bile çöp kamyonu olmadığını belirtirken işçilerin SGK primlerinin ödenmediğini, belediye bünyesinde oluşturulan bazı mekanların olduğunu söyledi.

Özarslan, belediyenin mali durumuna ilişkin şu açıklamaları yaptı;

CHP'li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan: -"Keçiören 1 milyonluk bir ilçe, 1 tane çöp konteynırı yoktu. Keçiören'i çöplerden kurtaracağız.

Konteynır siparişlerini vermeye başladık." -"1,2 milyar TL'nin üzerinde borçla devraldık, mali durum oldukça kötü.

Belediyenin mali durumunu kalem kalem açıklayacağız. İşçilerin SGK primleri bile ödenmemiş."

-"Son 3 ayda inanılmaz bir personel alımı olmuş. Ne olduğu belli olmayan bir alım yapılmış. 300'ün üzerinde personel artışı olmuş."

-"İsraf ve şatafata karşıyız. Keçiören Belediyesi bünyesinde oluşturulmuş bazı özel mekanlar tespit ettik. Kendilerine özel bazı ofisler yaptırmışlar, bazı otel gibi yerler yapılmış. Bunları halka açıklayacağız."

-"Mazbatayı almadan önce belediyedeki müdürlere haber gönderdik, kimseye ödeme yapmayın, biz gelince ödemeleri yapacağız dedik. Ama buna rağmen biz mazbatayı alana kadar işçilerin kıdem tazminatlarından kesip müteahhitlere ödeme yapmışlar."

-"Cumhuriyet Kulesi'nin açılışını yaptılar ama hala natamam. Geçici kabulünü yapmışlar ama inşaat hala bitmemiş. Buraya harcanan parayla kaç tane kreş yapılabilirdi."