Kendini Başak Demirtaş olarak tanıtıp cezaevini arayan kadın özür diledi: Demirtaş ailesi davadan çekildi

Kendini Başak Demirtaş olarak tanıtıp cezaevini arayan kadın özür diledi: Demirtaş ailesi davadan çekildi
Selahattin Demirtaş’ın bulunduğu Edirne Cezaevi’ni arayıp kendini Başak Demirtaş olarak tanıtarak kızıyla beraber kaza geçirdiklerini söyleyen Ş.P., yargılandığı davada özür beyanı sununca Demirtaş ailesi devadan feragat...

Selahattin Demirtaş’ın bulunduğu Edirne Cezaevi’ni arayıp kendini Başak Demirtaş olarak tanıtarak kızıyla beraber kaza geçirdiklerini söyleyen Ş.P., yargılandığı davada özür beyanı sununca Demirtaş ailesi devadan feragat etti.

Erzurum’da yaşayan Ş.P. adlı bir kadın, 31 Ekim 2022 tarihinde Edirne Cezaevi’ni arayarak kendisini Başak Demirtaş olarak tanıtmış; “Diyarbakır çıkışı Çınar ilçesi yakınlarında trafik kazası yaptıklarını, büyük kızının iç kanaması olduğunu ve hastanede yoğun bakımda yattığını" belirterek Demirtaş ile telefon görüşmesi gerçekleştirmek istemişti. Yaşananların iletildiği ve büyük bir panik yaşayan Demirtaş, kardeşi ile yaptığı telefon görüşmesinde böyle bir kazanın söz konusu olmadığını ortaya çıkmıştı.

Medyascope’dan Ferit Aslan imzalı haber göre, Demirtaş çiftinin avukatlarının başvurusu üzerine hakkında manevi tazminat davası açılan Ş. P., mahkemeye sunduğu dilekçesinde şöyle dedi:

“Sayın Selahattin Demirtaş, Sayın Başak Demirtaş ve kıymetli ailesinden en içten hislerimle özür ve af diliyor, verilmiş olan manevi kaybın acısını yüreğimin en mutena köşesinde paylaşıyor, hakkımda açılmış olan manevi tazminat davasının geri çekilmesini talep ediyor ve en derin saygılarımı arz ediyorum.”

Başak Demirtaş ile Selahattin Demirtaş, davalı Ş.P.’nin özür beyanını kabul ederek herhangi bir talepleri olmadan davadan çekildi.