Kılıçdaroğlu’nun kararı dünya basınında

Kılıçdaroğlu’nun kararı dünya basınında
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 30 Haziran'da görülecek kurultay davasında olası bir mutlak butlan kararı çıkması sonucunda mahkeme kararını tanıyacağını açıklaması Türkiye kadar dünya basınında da yankı buldu.

Gazete Pencere- Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'mutlak butlan' kararı çıkması durumunda "partiyi kayyıma bırakmamak için" partinin başına geçme görevini kabul edeceğine dair açıklamaları dünya basınında yer aldı.

Türkiye'de özellikle iktidar medyasının ana gündem maddesi haline gelen CHP Kurultayı ve Kılıçdaroğlu'nu geri getirme senaryosu her akşam iktidar yanlısı kanalların tartışmalarına, her sabahta yine iktidara yakın gazetelerin manşetlerini dolduruyor.

Son yerel seçimde 47 yılın ardından yeniden birinci parti olan CHP'nin, anketlerde birinci parti olması ve her hafta on binlerce vatandaşı alanlara toplayarak miting yaparak ülke gündemini belirlemesinin ardından ortaya atılan mutlak butlan ve kayyım senaryoları ile konuşulur hale gelmesi dünya gündemine de girdi.

Bloomberg, Kılıçdaroğlu'nu ele aldı. Eski genel başkanın yeniden CHP başına geçme planı diyerek haberleştirilen olay takipçilerine şöyle duyuruldu:

“Türkiye’nin ana muhalefet partisinin eski lideri, kendisini görevden alan oylamanın mahkeme tarafından iptal edilmesi halinde göreve dönmeye hazır olduğunu söyledi. Bu adım, muhalefeti bölebilir ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yürütülen mücadeleyi sekteye uğratabilir.”

ekran-goruntusu-2025-06-26-153919.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar