'Kimse bize anayasayı öğretmesin, Mersin özgürlükler şehridir'

'Kimse bize anayasayı öğretmesin, Mersin özgürlükler şehridir'
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer'den Mersin'de belediyenin açtığı alkol satışı sunan kafeyi eleştiren Varank'a yanıt: Mersin özgürlükler şehirdir

Mersin’de CHP’li büyükşehir belediyesinin Mersin Pozcu sahilde açtığı ‘Bar’ adındaki sosyal tesiste alkollü içki satması sosyal medyada gündeme gelmiş ve yurttaşların büyük çoğunluğu tarafından beğenilmişti.

Sahillerin lüks restoran ve kafelere ayrılması ve yüksek fiyatlarda sunulan hizmete karşı tüm yurttaşları sahillere erişebilmesi amacıyla açılan tesise karşı çıkanlar da oldu.

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AKP Milletvekili Mustafa Varank belediyenin açtığı sosyal tesisi hedef almış ve Anayasanın çiğnendiğini iddia etti.

Varank sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Anayasa'nın 58. maddesine atıfta bulunarak, "Bir belediyenin, gençleri alkole özendirmek için imkanlarını kullanması en başta Anayasamıza aykırı değil mi?" ifadelerini kullandı.

Varank’ın bu ifadelerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den yanıt gecikmedi.

Seçer Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi’nde bir Meclis üyesinin konuyla ilgili söz alması sonrası açıklamalarda bulundu.

cafe1-1.jpg

‘Trajikomik vaka’

Seçer, "Sosyal medyanın arayıp da bulamadığı, 'Mersin Büyükşehir Belediyesi seçimden sonra bar açtı' gibi haberler var. Maalesef bu ülkeyi hangi bakanlar yönetmiş, ülkeyi partisi ne duruma getirmiş üzülerek bunları izliyoruz. Biliyorsunuz sosyal medya siyasetçileri yanlışa sürüklüyor. İki retweet, birkaç beğeni almak için, bir gazete haberi, bir sosyal medya mesajı hemen onları harekete geçiriyor. Acaba rakibe nasıl bir salvo yapsam, taraftarlarım tarafından alkışa tutulsam diye koca Sanayi Bakanlığı yapmış, koca olan o makam kişiler değil, bir eski bakanın twitiyle tekrar gündeme geldi. Ben de bu trajikomik vakayı izledim" dedi.

‘Alkol almak isteyen kullanır istemeyen kullanmaz’

Seçimden önce veya sonra bar açmadıklarını dile getiren Seçer, "Bizim toplamda 20 kafe ve üç de mobil kafe açma faaliyetlerimiz 2020’den beri devam ediyor. Muhtelif yerlerde kafelerimiz var, plajlarımız var. İçkili yer krokisinde olan da beş kafemiz var. Biz buralarda hafif alkollü içeceklere müsaade ettik. Yani hafif alkollü içki içmek isteyenler o kafeyi kullanır. İstemeyenler bir başka kafeyi kullanır. Kahvaltı etmek isteyenlere göre de kafemiz var, maç izlemek isteyenlere göre de kafemiz var. Çay içmek, çocuklarıyla zaman geçirmek isteyenlere göre de kafemiz var" diye konuştu.

mersin-sahili-artik-daha-da-renkli-2-1024x683.jpg

Mersin özgürlükler şehridir

Eski Bakan Varank’ın anayasa göndermesine yanıt veren Seçer, “Arkadaşlar, kimse bize anayasayı öğretmesin, yasaları öğretmesin. Yapılanlar anayasal, yasal hükümler çerçevesinde. Kaldı ki Mersin özgürlükler kentidir. Mersin turizm kentidir. Buraya şehir dışından farklı nedenlerle insanlar geliyor. İş için geliyor, turistik gezi amaçlı geliyor. Burada spor organizasyonları oluyor onun için geliyor. Siz Mersin’i bir hayat biçimine, bir anlayışla mahkûm edemezsiniz. Bağırarak söylüyoruz burası özgürlükler kenti. Belediye vatandaşlardan aldığı vergilerle vatandaşlarımızı kötü yola sevk etme gibi bir girişim içinde değil. Bizim belediyemiz sizden aldığı vergileri size harcayarak, sosyal politikalar konusunda, gençlerimizin eğitim, kültür, sağlık, spor alanında daha fazla var olmaları için bu kaynakları harcayan bir belediye. Çıkan bu spekülatif haberlere kulak asmamanızı, doğruları bizden öğrenip ondan sonra bunları meclise taşımanızı istiyoruz. Sosyal medya atışmalarından yola çıkarak bunları değerlendirirseniz yanlışa düşersiniz” dedi.

mersin-sahili-artik-daha-da-renkli-9.jpg

Kafenin menüsü ise şöyle:

Bira: 110₺

Çay 10₺

Latte büyük boy 65₺

Americano 60₺

Hamburger menü 145₺

Balık ekmek 85₺

Sucuk ekmek 100₺

Kahvaltı box 175₺

Kahvaltı 210₺

Makarna 95₺

3 lu yemek tabakları 130₺

Kesme pasta çeşitleri 65₺

Cheesecake 85₺