Kobene davası öncesi Tuncer Bakırhan mahkeme heyetine seslendi: Bu tarihi sorumluluğu yerine getirmeli

Kobene davası öncesi Tuncer Bakırhan mahkeme heyetine seslendi: Bu tarihi sorumluluğu yerine getirmeli
Kobene Davası öncesi Sincan Cezaevi Yerleşkesi önünde basın açıklaması yapıldı.Tuncer Bakırhan, mahkeme heyetine seslenerek “Mahkeme heyetine bu tarihi sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısı yapıyoruz” dedi

Üç yıldır süren Kobane Davası'nın bugünkü duruşması Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülüyor.

Davaya bakan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, yerel seçim öncesinde 19 Mart'ta görülen duruşmada son savunmaları almıştı.

Bugünkü duruşmada kararın açıklanması bekleniyordu ancak mahkeme, davanın avukatlarına kararın çıkmayacağını, yalnızca tutukluluk incelemesi yapılacağını bildirdi.

Mahkeme bugün kararın açıklanmama gerekçesi olarak, SEGBİS kaydının çözümünün yapılmamasını gösterdi. Mahkeme, bu durumu tutuklu sanıklara da tebliğ etti.

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın aktardığına göre "Duruşma öncesi Sincan Cezaevi Kampüs önünde basın açıklaması gerçekleştiriliyor. Açıklamada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, şunları söyledi:

"Türkiye siyasi tarihi açısından kumpas davalarıyla, siyaseti dizayn etme girişimleriyle açıkça karşı karşıya kaldı. Bu dava da bunun en büyük, en son örneklerinden birisidir. Burada bir suç yok, bomboş bir dava. Delili yok .Haksız hukuksuz bir şekilde arkadaşlarımız yıllardır yargılanıyor. IŞİD terörüne karşı duyarlı oldukları, duyarlılık çağrısı yaptıkları için, IŞİD belasını defetmek için toplumun duyarlılığına çağrı yaptıkları için yıllar sonra açılan bir davada yargılanıyorlar. Henüz karar çıkmadı. Bugün aslında hem iktidarı hem mahkeme heyeti ciddi bir sorumlulukla karşı karşıyalar. Mahkeme heyeti aslında tarihi bir karar verebilir. Bu davayı tarihi bir fırsata çevirebilir. Ülkede demokrasi, özgürlükler yok. Yargı etki altında karar veriyor. Mahkeme heyeti bu algıyı yıkabilir. Bugün burada tarihi bir karar ortaya çıkabilir. Mahkeme heyetine bu tarihi sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısı yapıyoruz. "