Koç Üniversitesi’nde sular durulmuyor: Öğrencilerden burslar için protesto gösterisi

Koç Üniversitesi’nde sular durulmuyor: Öğrencilerden burslar için protesto gösterisi
Koç Üniversitesi yurt odasında işkence iddiaları sonrası öğrenci burslarına zam yapılmaması nedeniyle gündemde,  öğrenciler burs zammı için eylem düzenlediGazete Pencere Haber MerkeziKoç Üniversitesinde yılın ilk ayında...
Koç Üniversitesi yurt odasında işkence iddiaları sonrası öğrenci burslarına zam yapılmaması nedeniyle gündemde,  öğrenciler burs zammı için eylem düzenledi

Gazete Pencere Haber Merkezi

Koç Üniversitesinde yılın ilk ayında ödenen burslara hiçbir zam yapılmadığı ve üniversite ile çalışan öğrencilere saatlik yalnızca 38 TL ödendiği gerekçesiyle, Öğrenciler üniversiteyi protesto etmek amacıyla üniversite meydanında toplandılar.

“Harçlık Değil Burs İstiyoruz!” diye slogan atan öğrenciler, diğer vakıf üniversitelerinin bursları yanında kuş kadar kalan bursları ile geçinemediklerini dile getirdi.

Öğrenciler, yemekhanede sürekli olarak zehirlenme vakaları olduğunu, yemekhaneden yemekten başka çaresi olmayan öğrencilerin her hafta bir kısmının zehirlendiği, bu sebeple daha kaliteli yemek istedikleri fakat bu taleplerinin üniversite tarafından cevaplanmadığını iddia ediyor.

Öğrencilerin iddialarına göre, gönüllü öğrenci temsilcileri son iki aydır üniversitedeki problemler ve bursların yetersizliğiyle ilgili raporlarını sunmaya çalışıyorlar fakat ne raporları ne de söylemleri üniversite tarafından dikkate alınmıyor.

Öğrenciler Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı'nın sorunlara ilişkin çözüm önerileri sunmadığını ifade ederken dekanı ile yapılan görüşmede dekanın öğrencilere “Biz sizin geçiminizi karşılamak zorunda değiliz, geçiminiz için başka kaynaklar bulmanız gerekiyor” dediği iddia edildi.