Koray Aydın'dan seçim itirafı: Ayrı aday çıkardığımız için cezalandırıldık

Koray Aydın'dan seçim itirafı: Ayrı aday çıkardığımız için cezalandırıldık
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın İYİ Parti’nin seçim politikasını eleştirdi. Aydın, “Seçmenimiz İstanbul ve Ankara’da ayrı aday çıkardığımız için bize büyük bir ceza kesti” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın, tv100’de Erdoğan Aktaş ile Kübra Par’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Seçim sürecine dair konuşan Aydın partisinin İstanbul ve Ankara’da ayrı aday çıkarmasının seçmen tarafından cezalandırıldığını söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’la ilgili de konuşan Aydın “Yani iki tane büyükşehir statüsünde halkın da sevdiği iki isme ağır sözlerle yaptığımız saldırıların bizi her gün daha aşağı çektiği bir süreci yaşadık. Seçmenimiz bize ‘Siz ne yapıyorsunuz’ diyerek bize büyük bir ceza verdiklerini görmek lazım” dedi.

Ben yumuşak geçişi savundum

Aydın “Toplantıda ‘Biz bu seçime ittifakla girelim bir dahaki seçime hür ve müstakil girelim’ dediniz. Yoksa siz de o oylamada CHP ile ittifak yapmayalım diyenlerden miydiniz?” sorusuna ise “Ben yumuşak bir geçişi savundum. Bu dönemde partinin imanları, fırsatlarıyla beraber iş birliği yapmanın daha doğru olacağını söyledim” diye yanıt verdi.