Özgür Özel - Erdoğan görüşmesi sona erdi

Özgür Özel - Erdoğan görüşmesi sona erdi
Erdoğan ve Özgür Özel arasındaki görüşme AKP Genel Merkezi’nde başladı. Görüşmede, yeni anayasa teklifinden, 1 Mayıs Taksim yasağına kadar birçok konu masaya yatırıldı. 1,5 saat süren görüşme sonrası iki lider tarafından açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme AKP Genel Merkezi’nde görüştü.

AKP ile CHP liderlerini 8 yıl sonra bir araya getiren kritik görüşmenin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yerine AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bir buçuk saat süren görüşmenin ardından iki liderden de herhangi bir açıklama gelmedi.

Genel Merkezin kapısında AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından karşılanan Özel ve beraberindekiler, tokalaşmanın ardından içeriye geçti. İkili arasındaki saat 16.04'te başlayan görüşme 17.36'da sona erdi.

CHP liderinin yargı krizinden ekonomik sorunlara, dış politikadan partisine geçen belediyelerin borçlarına, 1 Mayıs’ta taksim yasağına kadar kapsamlı bir dosya ile masaya oturması bekleniyordu.

gmk7kiwwcaamuup.jpeg
Erdoğan’ın gündeminde ise “yeni anayasa” başlığı var.

CHP Genel Başkanı Özel’in, Erdoğan’dan randevu talebi, iktidar partisinde olumlu karşılanırken, siyasi kulislerde de “iktidar ve muhalefet ilişkileri açısından yeni bir dönemin başlangıcı olup olmayacağı” tartışılıyor. Görüşmenin olumlu geçmesi ve devamının gelmesinin “siyasi iklimi” yumuşatabileceği yorumları yapılıyor.

gmk7kb1wgaaunzc.jpeg

AKP'den boş sandalye açıklaması

Görüşmede, Özel'in yanında eski Washington Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Namık Tan da yer aldı. AKP heyetinden de Elitaş bulundu. Basına verilen toplu karede ise Erdoğan’ın yanındaki boş sandalye dikkat çekti. AKP’den yapılan açıklamaya göre; boş koltuk ve oturma düzeni herhangi bir anlam içermiyor. Odanın mevcut oturma düzeni korunarak Özel kabul edildi.