Kulis haber/ AKP’de değişime gidileceğine işaret edilmişti: Erdoğan, hangi isimlerin üstünü çizecek?

Kulis haber/ AKP’de değişime gidileceğine işaret edilmişti: Erdoğan, hangi isimlerin üstünü çizecek?
AKP’deki yerel seçim yenilgisinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadrolarda değişime gideceğine işaret edilmişti. Değişiklik için Erdoğan’a ulaşan rapor ortaya çıktı.

Elips haberden Muhammed Vefa’nın kulis haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayrak değişimi işaretinin ardından, parti yönetimi ve kabinede nasıl bir değişim yaşanacağı merak ediliyordu. Son MKYK toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin yapılan değerlendirmelerin dışında Erdoğan’ın yakın çevresinden, yerel özel kaynaklarından, ak saçlılar olarak adlandırılan eski dostlarından ve bürokrasiden de raporlar istediği öğrenildi.

Genel başkan yardımcılarına iş takibi suçlaması

AK Parti Genel Merkezi’ne en fazla yöneltilen rahatsızlık genel merkez yöneticileriyle ilgili oldu. Söz konusu raporlarda, genel merkez yöneticilerinin uzun bir süredir kendilerini istişareye kapattıklarına dikkat çekildi. Aynı şekilde, genel merkez yöneticilerinin seçim maratonunda saha çalışmalarından uzak durduğu bir bir örneklerle not edildiği gözüktü. AK Parti içerisinde mevcut MYK’ya ciddi tepkiler olurken, bazı “genel Merkez yöneticilerinin yardımcılarının isimleri iş takipleriyle” anıldığına vurgu yapıldı.

Gerçekler tümüyle hatalı analiz edildi

AK Parti’de Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a ciddi tepkiler oldu. Yavuz ile Yılmaz’ın başında olduğu iki birimin teşkilattan çok vekillerle istişarelerde bulunduğu, çalışmaları sahada test edilmediği yerel yöneticilerinin çoğu il ve ilçede yok sayıldığına vurgu yapıldı. Keza Seçim İşleri ve Yerel Yönetimden sorumlu birimlerin anket çalışmalarının doğru verileri içermediği raporlarda yer aldı. Bazı raporlarda ise daha sert suçlamalar yer alırken, Seçim İşleri ve Yerel Yönetimden sorumlu birimlerin saha analizleri ile ortaya çıkan gerçekler tümüyle analizlerin hatalı olduğu raporda yer aldı.