Kurultay’da aday olmayacağını açıklamıştı: Meral Akşener, makam odasındaki eşyalarını toplattı

Meral Akşener'in Genel Başkan aday olmayacağını açıklamasının ardından Genel Merkez'de parti görevlilerinin, Akşener'in özel eşyalarını makam aracına koyarak götürüldü.

Yerel seçimler öncesinde kendi adaylarını gösterme kararı alan ve ittifaktan ayrılan İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde ortaya çıkan başarısızlığın sorumluluğunu aldı ve 27 Nisan’da toplanacağını duyurduğu Olağanüstü Kurultay’da aday olmayacağını açıkladı. Açıklamayı yapar yapmaz da parti genel merkezindeki odasından kişisel eşyalarını boşalttırdı.

Partisinin yerel seçimlerde yaşadığı hayal kırıklığı sonrası siyaset dünyasının en merak ettiği sorunun yanıtını Meral Akşener bugün verdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Akşener, 27 Nisan’daki Olağanüstü Kurultay’da aday olmayacağını açıkladı.

Akşener’in açıklamasından çok kısa bir süre sonra da makam arabası İYİ Parti Genel Merkezi’ne yanaştı, çalışma arkadaşlarının topladığı kişisel eşyalarını aldı.

Böylece Meral Akşener aday olmayacağı ile ilgili açıklamasında ısrarcı davranacağının da işaretini verdi.

Akşener’in ayrılacağını duyurmasından sonra partideki en güçlü isimler, Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu adaylıklarını açıkladılar.

Mehmet Tolga Akalın da daha önce genel başkan adayı olduğunu duyurmuştu.

Kulislerde Uğur Poyraz’ın da aday olabileceği konuşuluyor.

Yani eğer dengelerde bir değişiklik olmazsa İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı çok adaylı bir yarışa sahne olacak.